rss

Oficial: Volvo va lansa noul XC90 in 2014

  1. 12/06/2012
  2. Categoria: Volvo
  3. Tags: Volvo, XC90
    Vezi toate fotografiile (2)

    Volvo a confirmat ca va lansa noua generatie XC90 in anul 2014, la aproximativ 13 ani de la intrarea in productie a modelului original. Noul SUV de lux va utiliza nou arhitectura mecanica SPA (Scaleable Platform Architecture).

    Construit pe aceeasi platforma ca si viitoarele S60, V70, XC60 si S80, noul XC90 va fi oferit in compania noilor motoare de patru cilindri VEA Volvo Environmental Architecture, care au suferit o operatiune de downsizing si vor fi disponibile atat pe benzina, cat si diesel.

    Pentru a trezi interesul clientelei, Volvo a publicat o serie de teasere diferite, care infatiseaza mai multe tipuri de design ale viitorului XC90. Cel mai indraznet dintre acestea prezinta o grila agresiva, vazuta pentru prima data pe Concept Universe, la Salonul Auto de la Shanghai din 2011, la scurt timp dupa ce suedezii au fost cumparati de chinezii de la Geely.

    Desi nu exista inca niciun indiciu asupra directiei de design, este foarte probabil ca noul Volvo XC90 sa fie la fel de practic ca originalul, dar cu un plus de lux la nivelul habitaclului.

    Mai mult decat atat, modelul va fi oferit si cu un sistem de propulsie hibrid plug-in, dezvoltat de constructorul auto in colaborare cu Siemens.

    Vizualizari: 2859