rss

Cat costa Volvo V40, prima masina cu airbag pentru pietoni

  1. 09/04/2012
  2. Categoria: Volvo
  3. Tags: v40, Volvo
    Vezi toate fotografiile (9)

    Noul Volvo V40, primul autoturism dotat cu airbag pentru protectia pietonilor, poate fi comandat la un pret de pornire de 22.816 Euro cu TVA. Cei interesati pot admira modelul astazi la showroomul din Bucuresti al marcii suedeze.

    Masina suedeza se afla timp de 24 de ore in Romania, ocazie cu care potentialii clienti o pot observa in carne si oase. Noul V40 va fi lansat oficial in luna iunie, la un tarif de baza de 18.400 euro fara TVA.

    La momentul lansarii, modelul va fi oferit cu o gama de motorizari formata din unitatile pe benzina 2.0 turbo (213 si 254 CP) si propulsoarele diesel 1.6 (115 CP), 2.0 (150 CP) si 2.0 (177 CP).

    Conform informatiilor publicate de importatorul local, automobilul beneficiaza in dotarea standard de un motor diesel de 115 Cai Putere si filtru de particule, transmisie manuala, sistem Auto Stop-Start, volan reglabil pe inaltime si adancime, oglinzi incalzite actionate electric, Radio CD cu MP3, ecran multimedia de 5 inch si multe altele.

    La capitolul siguranta, Volvo V40 vine in echiparea de serie cu sistemul City Safety, airbaguri fata sofer si pasager, airbag pentru genunchii soferului, airbaguri laterale si tip cortina fata/spate, DSTC (sistem dinamic de control al tractiunii si a stabilitatii), Torque Vectoring (sistem de control avansat al cuplului motor).

    In lista dotarilor optionale intra celebrul airbag pentru protectia pietonilor, al carui mecanism poate fi analizat filmuletul de mai jos.

    Noul Volvo V40 este disponibil pentru comenzi, dar lansarea comerciala este programata pentru luna iunie. Primele exemplare vor ajunge pe piata locala la inceputul lunii iulie.

    Vizualizari: 3138