rss

Volvo renunta la modelul C30

 1. 15/10/2012
 2. Categoria: Volvo
 3. Tags: C30, v40, Volvo
  Vezi toate fotografiile (1)

  Volvo a decis sa opreasca productia modelului C30, ca parte a strategiei de repozitionare a brandului. Golul va fi umplut de noul V40, asul suedezilor pentru Audi A3 si BMW Seria 1.

  Volvo a anuntat ca va opri productia lui C30 in luna decembrie, modelul fiind depasit in actuala gama a constructorului auto. In schimb, casa auto va miza pe noul V40, primul autoturism dotat cu un airbag pentru pietoni.

  Modelul cu trei usi a fost lansat in anul 2006. Acum, la sase ani distanta, Volvo decide sa scoata modelul C30 de pe liniile de asamblare.

  ”Volvo C30 a fost o masina dinamica, placuta condusului, care ne-a ajutat sa castigam un public entuziast si sa fundamentam pozitia Volvo în segmentul premium. Am decis totusi sa oprim productia lui C30 pentru a pozitiona mai bine brandul nostru în viitor si pentru a pregati publicul de noi modele. Incurajam fanii lui C30 sa se bucure de ultima editie speciala a masinii, botezata chiar Limited Edition. Cele doar 250 de exemplare vor fi inspirate de vechiul 1800Es, caruia îi aducem astfel un omagiu”, anunta producatorul auto in comunicatul de presa remis.

  Noul Volvo V40, primul autoturism dotat cu airbag pentru protectia pietonilor, poate fi comandat pe piata din Romania la un pret de pornire de 22.816 Euro cu TVA.

  Masina pluseaza la capitolul siguranta cu atuu-uri precum: sistemul City Safety, airbaguri fata sofer si pasager, airbag pentru genunchii soferului, airbaguri laterale si tip cortina fata/spate, DSTC (sistem dinamic de control al tractiunii si a stabilitatii), Torque Vectoring (sistem de control avansat al cuplului motor) si celebrul airbag pentru protectia pietonilor.

  Vizualizari: 1902