rss

Toyota a vandut 3 milioane de hibride la nivel mondial

  1. 09/03/2011
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Hibrid, Lexus, Prius, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Toyota a reusit sa vanda in intreaga lume peste 3 milioane de vehicule hibride. Mai exact, la sfarsitul lunii februarie, constructorul nipon comercializase 3.030.000 autoturisme, un rezultat cu adevarat impresionant.

    Povestea hibridelor Toyota incepe in august 1997, odata cu lansarea pe piata din Japonia a minicanului Coaster Hybrid. In luna decembrie a aceluiasi an, producatorul auto lanseaza la nivel local prima generatie a celebrului Prius, model ce a marcat evolutia acestui tip de autovehicul.

    Abia in anul 2000, Prius a fost adus pe pietele din America, Europa, precum si in alte tari. Anul imediat urmator a reprezentat pentru Toyota debutul celei de-a doua generatii Prius.

    A treia generatie a fost lansata in 2009, an in care constructorul auto a sarbatorit doua milioane de hibride vandute la nivel mondial. La inregistrarea acestui rezultat au contribuit si modele Lexus, divizia de lux a niponilor.

    Oferta grupului numara in prezent 16 modele hibride comercializate in aproximativ 80 de tari din intreaga lume. Ultimul lansat este 200h Lexus CT, care marcheaza introducerea tehnologiei hibride in clasa compacta premium.

    Pana la sfarsitul anului 2012, gama gigantului japonez va creste cu mai mult de 10 propuneri, dintre care sase sunt modele complet noi.

    Potrivit Toyota, hibridele produse pana in prezent au contribuit la reducerea emisiilor CO2 cu aproximativ 18 milioane de tone de noxe, care ar fi rezultat in cazul utilizarii vehiculelor cu motoare traditionale pe benzina si motorina.

    Vizualizari: 1506