rss

Toyota - in fruntea clasamentului Best Global Green Brand 2013

  1. 17/06/2013
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Toyota confirma pentru al treilea an consecutiv pozitia de lider constant in cadrul raportului anual Interbrand „Best Global Green Brands” 2013. Metodologia cheie a raportului determina decalajul dintre performantele de mediu ale unei companii si practicile de mediu actuale.

    Peste 10.000 consumatori din intreaga lume au recunoscut Toyota nu numai pentru angajamentul pe care si l-a asumat in vederea obtinerii pozitiei de lider in materie de responsabilitate fata de mediul inconjurator, ci si pentru investitia in produse cu adevarat inovatoare, cum ar fi pionierul Toyota Prius, si in diversele sale programe ce au ca obiectiv reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si a consumului de apa si energie in cadrul intregului proces operational.

    In prezent, vanzarile de autoturisme hibride Toyota si Lexus la nivel mondial sunt de 5,22 milioane de masini, rezultand astfel o reducere estimata a emisiilor de CO2 cu aproximativ 35 milioane de tone.

    La nivel mondial, Toyota se afla intr-un ciclu de lansare a produselor pe o durata de trei ani, care, pana la finalul anului 2015, va introduce 21 de modele hibride noi si modernizate. Oferta pentru clientii europeni include 12 modele hibride Toyota si Lexus (1). Actualmente, autoturismele hibride reprezinta 18% din vanzarile totale pentru Toyota Motor Europe.
    In 2015, Toyota intentioneaza sa comercializeze autoturismul hibrid cu tehnologia celulei de combustibil pe baza de hidrogen. Angajamentul companiei pentru operatii sustenabile si pentru obtinerea pozitiei de lider in materie de responsabilitate fata de mediul inconjurator isi lasa amprenta pe intregul ciclu de viata al produselor.

    Toyota Motor Manufacturing United Kingdom (TMUK) este prima unitate de productie a companiei din strainatate si prima uzina de autoturisme din Marea Britanie care a primit certificarea IS0 14001 pentru sistemele sale de management de mediu. In 2011, cel mai mare parc de panouri solare din Marea Britanie racordat la o unitate industriala a fost realizat la TMUK si are in componenta 16.800 panouri solare. La capacitate maxima, parcul solar poate furniza suficienta energie pentru construirea a aproximativ 7.000 masini pe an.

    Anul trecut, s-a redus emisia de CO2 cu peste 3.700 tone, deoarece reteaua de dealeri Toyota din Marea Britanie si-a micsorat amprenta de carbon cu 15%.

    De asemenea, Toyota raspunde provocarilor viitorului referitoare la mobilitate, oferind un program experimental pentru autoturisme electrice in orasul Grenoble din Franta. Proiectul de utilizare in comun a masinilor in regim self-service va include circa 70 autoturisme electrice urbane ultracompacte de la Toyota, inclusiv modelul TOYOTA i-ROAD; acest proiect vine sa completeze sistemele de transport public existente, urmarind reducerea emisiilor totale generate de navete.

    Utilizatorii vor putea folosi un sistem unic de management centralizat pentru utilizarea in comun a autoturismelor, dezvoltat de Toyota Motor Corporation, pentru planificarea deplasarilor, verificarea disponibilitatii autoturismelor si rezervarea acestora prin smartphone.

    In Romania, numarul total al unitatilor hibrid Toyota si Lexus vandute este de 638, din care Toyota Prius 179 de unitati Yaris Hybrid 64 de unitati, Auris Hybrid 71 de  unitati, iar gama de modele Lexus cu sistem hibrid de propulsie 324 unitati. Toyota Auris Touring Sport Hybrid se va alatura familiei hibridelor comercializate in Romania, incepand cu luna iulie a acestui an. Toyota Romania isi propune ca pana in anul 2015, un procent de 15% din totalul unitatilor vandute sa fie modele hibrid.

    Vizualizari: 5780
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »