rss

Test Drive Toyota Yaris TS (cu video)- Un altfel de Yaris

  1. 09/06/2008
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Toyota yaris ts, Ts, Yaris ts
    Vezi toate fotografiile (16)

    Text: Florin Oprea, Sorin Miclau; Foto: Sorin Miclau; Video: Alexandru Enache

    Pentru galeria foto click aici

    Clientii tipici ai lui Yaris TS, identificati de Toyota sunt de tipul single sau cupluri tinere atrase de stilul si performanta lui TS si mai mult de reputatia marcii nipone vizavi de calitate si robustete. Acesti clienti nu sunt pregatiti sa compromita rafinamentul preferand un mod usor de condus, un feedback rapid si un hatchback sportive sofisticat. Interesant de amintit ca un pic diferit de rivalii sai, Yaris TS este destinat sa atraga un raport egal intre clientii de sex masculin si cel feminin – si mai multi dintre soferii maturi entuziasti.

    www.auto.ro a testat pentru voi un model Toyota Yaris TS. Disponibil atat in versiunea cu trei usi sau in cea cu cinci usi, TS arata rafinat fara a fi agresiv. Acest Yaris se alatura tendintei globale pentru supermini-uri in ceea ce priveste cresterea dimensiunilor interiorului fata de predecesorii sai, iar primele impresii, pentru cei familiarizati cu generatia mai veche, sunt ca masina a fost introdusa intr-un garaj dintr-un aeroport fiind cumva umflata. Cu siguranta este mai mare dimensional si arata un pic mai “rotunjoara”. Mai important este felul in care este demonstrat calitatea sporita. Usile subtiri se simt usoare si se inchid cu un zgomot specific titratilor Mercedes sau BMW.

      Ruland pe strada, in oras avem de-a face cu o masina cu un temperament sprinten, usor de manevrat si temperat. Sistemul precis de directie, asistat electric, este o incantare la operatiile de parcare sau la depasirile dese impuse de un trafic aglomerat. Yaris TS are suspensii mai scurte cu 8 mm decat celelalte versiuni, fapt ce a condus la micsorarea garzii la sol si mai departe la coborarea centrului de greutate. Stabilitatea exemplara a automobilului este asistata de sistemul de control al stabilitatii – VSC (Vehicle Stability Control). Toyota descrie propria-i creatie ca fiind matura si sofisticata, si pentru exemplificare, TS dispune de un discret kit exterior din care fac parte: grila de aerisire prezenta in spoilerul fata, eleronul insinuat pe acoperis, jantele din aliaj pe 17 inci, teava de espament cu diametru marit, si stopurile incastrate in spoilerul spate. Desi kit-ul nu este foarte evident la o prima privire, te astepti ca masina sa se comporte ca un Yaris obisnuit.

      Dar nu este asa. Cei 133 CP se fac simtiti la demaraje, iar elasticitatea motorului si etajarea buna a cutiei sunt atu-uri ce fac diferenta. Sa nu uitam zgomotul provocat de evacuare. Unii l-au interpretat ca fiind un defect, insa Toyota a dat dovada de curaj la clasa mica sa vina cu un model cu zgomot sport, care dupa paerea unora ar trebui amplificat prin tuning.
    Interiorul hot dispune de ceasuri obisnuite, stil purist, care inlocuiesc instrumentele digitale din oferta lui Yaris standard. Diferit fata de o sportiva autentica este pozitia de condus cam inalta, insa nu trebuie uitat ca Yaris de fapt ascunde doua masini intr-una singura. Vechiul Yaris s-a contopit cu Yaris Verso si au dat nastere modelului actual.
    La capitolul siguranta Yaris TS vine echipat cu airbag-uri pentru sofer si pasager, airbag-uri laterale, airbag-uri cortina si airbag-uri pentru genunchii soferului. Copii beneficiaza de sistemul ISOFIX. Siguranta activa include ABS+EBD+BA (brake assist) si sistemul VSC, amintit mai sus.
    Din echiparea pentru interior mai amintim aer conditionat cu reglare automata, foarte eficient in test, volan reglabil in inaltime si adancime fiind acoperit cu piele.

      Pretul pentru modelul testat Toyota Yaris TS 1.8 VVT-i (DOHC) 5 usi este de 14.613 euro fara TVA sau 17.390 euro cu TVA conform specificatiilor de pe www.toyota.ro :
    Din dotarea standard Luna TS amintim:
    EXTERIOR
    Oglinzi exterioare reglabile electric / Oglinzi exterioare in culoarea caroseriei / Bare de protectie in culoarea caroseriei / Manere portiere de culoare neagra / Jante din aliaj 17" si pneuri 205/45 R17 / Kit exterior TS / Proiectoare de ceata / Vopsea metalizata opt. (+285 €)
    INTERIOR
    Aer conditionat cu reglare automata / Radio CD si MP3 cu 6 boxe / Comenzi audio pe volan / Volan reglabil in inaltime si adancime / Volan imbracat in piele / Bancheta rabatabila fractionat 40:60 si culisabila / Geamuri electrice fata / Computer de bord
    SIGURANTA SI SECURITATE
    Airbag sofer si pasager / Airbaguri laterale / Airbaguri cortina + airbag genunchi sofer / Directie asistata electric / ABS + EBD + BA / Sistem de control al stabilitatii – VSC / Indicator de avertizare sonora pentru necuplarea centurilor sofer + pasager / Sistem ISOFIX / Imobilizator motor / Inchidere centralizata si telecomanda

     

    Vizualizari: 2987