rss

Toyota a confirmat producerea lui Prius Plug-in Hybrid

  1. 16/12/2009
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: prius plug-in hybrid, Toyota
    Vezi toate fotografiile (7)

    Toyota Motor Corporation Japonia a confirmat introducerea modelului Prius Plug-in Hybrid, versiunea plug-in a celei de-a treia generaţii Prius hybrid .

     

    Prius Plug-in Hybrid (PHV) ofera o gama mai bogata de motoare complet electrice, reducand semnificativ consumul de combustibil si emisiile de CO2. PHV foloseste bateriile litiu-ion - o premiera pentru Toyota - care pot fi incarcate de la o sursa externa, dar si de la propriul sistem hibrid al masinii.

     

    Aproximativ 600 de unitati vor fi aduse in Japonia, Statele Unite si Europa in prima jumatate a anului 2010, urmand ca altele 20 sa ajunga in Marea Britanie la jumatatea anului 2010.

     

    Prius PHV va fi oferit in leasing ministerelor guvernamentale, administratiilor locale si corporatiilor - companii de energie electrica, universitati si agentii de cercetare - pentru a fi utilizate in cadul unui program demonstrativ ce are ca scop colectarea de date reale despre modul de conducere si stimularea dezvoltarii infrastructurii ce vizeaza incarcarea bateriilor.

     

    In Europa, Toyota va incheia contracte de leasing pentru aproximativ 200 de unitati, dintre care 20 vor lua drumul Marii Britanii la mijlocul anului 2010. Detaliile acestor contracte de leasing din Marea Britanie vor fi obiectul unui anunt separat la momentul respectiv.

     

    Prius Plug-in Hybrid va fi introdus, de asemenea, in Franta si Portugalia, compania luand, de asemenea, in considerare alte 10 tari europene, inclusiv Germania si Olanda, dar si alte regiuni precum Canada, Australia si Noua Zeelanda.

     

     

     

    Vizualizari: 1377