rss

Volvo XC 60 in Romania

  1. 07/11/2008
  2. Tags: Volvo
    Vezi toate fotografiile (7)

    Pentru galerie foto click aici 

    de Florin Oprea

    Intr-un showroom ad hoc, amplasat langa Ateneul Roman, EIT Forum Auto, importatorul Volvo in Romania, a prezentat noul Volvo XC60.

    Facand parte dintr-un segment intr-o continua crestere, si anume cel al crossovere-lor, Volvo XC60 propune un stil nou si o premiera mondiala numita City Safety, un sistem revolutionar specializat in siguranta preventiva.
    Reprezentantii mass-media au avut la dispozitie automobile Volvo XC60 pentru a testa aceasta tehnologie exceptionala, in traficul infiorator din fata Ateneului si a Palatului Regal.

    Dar ce este acest City Safety si ce face el?
    Noua tehnologie este oferita standard pe toate modelele Volvo XC60. La viteze sub 30 km/h, daca City Safety detecteaza faptul ca esti pe punctul de a intra in coliziune cu masina aflata in fata, si daca nu reactionezi la timp, masina va frana automat si va reduce efectul impactului. Daca rulati la viteze de 15 km/h si autovehiculul din fata stationeaza, coliziunea poate fi evitata. La fel si daca diferenta de viteza dintre tine si masina din fata este de pana 15 km/h.

    Cum functioneaza de fapt City Safety?
    Un dispozitiv laser este montat pe parbriz in spatele oglinzii retrovizoare, iar rolul sau este de a detecta vehiculele care se afla la maximum 10 metri in fata. City Safety functioneaza intotdeauna cand motorul este pornit, insa poate fi si decuplat. Noi va sfatuim sa n-o faceti, mai ales in traficul aglomerat, bara la bara.

    Pe langa City Safety, Volvo XC60 mai include o noua tehnologie de franare numita Ready Alert Brakes cu Fading Brake Support, sistemul BLIS ce informeaza soferul despre ce se intampla in unghiurile moarte, SIPS – un sistem de protectie la impact lateral si multe altele.    

    Preturile anuntate de importator pleaca de la 33.558 euro cu TVA inclus pentru versiunea BASE cu motorizare 2.4d si tractiune integrala si ajunge la 46.565 euro cu TVA inclus pentru motorizarea T6 si versiunea de echipare de top SUMMUM.

    Volvo XC60 este oferit cu motorizarile diesel 2.4d, sau D5 si un propulsor pe benzina, bineinteles temutul T6. Automobilul beneficiaza de tractiune integrala permanenta si dispune de cutii manuale cu 6 trepte sau automate G6 (Geartronic). Versiunile de echipare disponibile sunt in ordine crescatoare BASE, KINETIC, MOMENTUM si SUMMUM.

    Dupa cum spunea Bogdan Huidan, director General EIT Forum Auto, din 250 de unitati ce urmeaza a fi vandute in Romania, 50 de automobile Volvo XC60 au fost comandate deja fara a fi vazute de viitorii proprietari. Un automobil cu potential nu-i asa?     
     

    Vizualizari: 3305