rss

Volvo S60 Concept vine la Detroit (cu video)

  1. 16/12/2008
  2. Tags: S60, S60 Concept, Volvo, Volvo Cars
    Vezi toate fotografiile (10)

    Desi mai sunt noua zile pana la Craciun, Volvo Cars s-a grabit sa faca un frumos cadou fanilor marcii si a dezvaluit conceptul S60, care va fi prezentat in premiera la Salonul Auto de la Detroit din luna ianuarie.

    Prototipul realizat de scandinavi ne ofera primele indicii despre modul in care va arata noua generatie a modelului Volvo S60 odata ce acesta va poposi in showroom-uri, in anul 2010.

    Galerie foto aici

    Mai-marii concernului suedez isi pun mari sperante in noul S60 si sunt convinsi ca acesta va fi unul dintre cei mai puternici jucatori din segment.

    Spre deosebire de majoritatea modelelor Volvo produse pana acum, care au fost extrem de conservative in ceea ce priveste designul, noul S60 Concept afiseaza un aspect mai dinamic si mai sportiv conferit de alura de coupe.

    Blocurile optice fata cu LED-uri de forma ascutita si partea frontala agresiva nu seamana deloc a Volvo, singurul detaliu prin care ni se atrage atentia ca avem de-a face cu un model al companiei din Goteborg fiind grila radiatorului trapeozidala cu imensul logo Volvo.

    Din imaginile de fata puteti observa ca acest concept nu are montantul B, astfel ca portierele din spate slaideaza catre inapoi. Un artificiu de design excelent, dar care cu siguranta nu-l vom regasi pe versiunea de productie.

    La interior, Volvo S60 Concept este un... concept 100 % si cu certitudine ca va fi modificat radical pe produsulde serie care va aparea peste doi ani.

    Noul Volvo S60 va beneficia de numeroase sisteme de siguranta, precum Collision Warning cu sistem de franare automata si detectare a pietonilor.

    Puterea este furnizata de un propulsor pe benzina in 4 cilindri de 1,6 litri cu tehnologie GTDi (Gasoline Turbocharged Direct Injection), care dezvolta 180 de cai-putere.

     

     

    Vizualizari: 1317