rss

Volvo renunta la noi variante de C30

  1. 19/08/2008
  2. Tags: C30, Volvo
    Vezi toate fotografiile (1)


    Panoplia solutiilor prin care producatorii sunt nevoiti sa-si reduca costurile de productie ca sa evite pierderi masive in acest an negru este variata, una dintre ele fiind stoparea dezvoltarii unor versiuni noi.

    In aceasta situatie se afla Volvo, care, conform unor zvonuri din industrie, a renuntat la dezvoltarea mai multor versiuni ale hatch-ului C30.

    Nu se stie sigur care sunt acestea, dar varful de gama de 350 CP, anuntat odinioara de conceptul C30 R Prototype, este un candidat sigur.
    Alte variante ar fi SUV-ul (XC30) si combi-ul (V30), bazate tot pe platforma impartita de C30 cu Ford Focus.

    Acestea urmau sa fie prezentate in 2011, in cadrul unui program prin care Volvo dorea sa-si extinda substantial gama de masini mici, dar necesitatile de moment (dictate probabil de Ford) sunt mai importante, deci sunt putine sanse sa le mai vedem vreodata pe drumurile publice.

    O versiune care ar putea sa scape de “epurare” este cea cu cinci usi, care, cel putin in luna iulie, inca mai era dezvoltata de Volvo.

    Si alti producatori au renuntat la o parte din proiectele aflate in dezvoltare, ca de exemplu BMW la X7 , doar ca acestia, spre deosebire de Volvo, au o gama destul de variata care sa le garanteze supravietuirea in noua conjunctura economica mondiala. Suedezii, in schimb, ar avea nevoie de cateva “vaci de muls” ca de aer, doar ca sa reziste pe piata. Cand si cum? Ramane de vazut...
    Vizualizari: 844