rss

Volvo pregateste un model de lux

  1. 03/06/2008
  2. Tags: Spyshot, VCC, Volvo
    Vezi toate fotografiile (2)

    La Salonul Auto de la Geneva din 2003, Volvo – pe atunci intr-o situatie financiara mai fericita – isi anunta intentiile de a patrunde in segmentul de lux printr-un concept numit VCC (Versatility Concept Car). In fapt un combi de dimensiuni apreciabile, VCC demonstra capacitatea constructorului suedez de a intra pe teritorii necunoscute lui fara a compromite valorile marcii – calitate, siguranta si spirit ecologic.

    Acum, se pare, le vom vedea si in serie.

    Deocamdata nu avem prea multe informatii, iar cele care exista sunt acoperite de ceata zvonurilor; totusi, ele au fost colectate de publicatia locala Teknikens Värld – asadar, un grup de presa aflat chiar in epicentrul problemei –, care ne informeaza ca masina va apare fie in 2010, fie in 2011.

    Daca acest lucru se va produce, V100 – numele destul de probabil al masinii – se va pozitiona in gama deasupra lui XC90 si S80, devenind astfel cel mai scump model Volvo.

    Cat de fezabila este strategia nordicilor vom vedea cat de curand, insa un lucru e cert: pentru ca Lexus sa dea in sfarsit o replica adevarata germanilor – cu actualul LS, evident –, fondurile puse la dispozitie de Toyota au trebuit sa fie teoretic nelimitate.

    Am fi vrut sa spunem asta si despre Volvo...
     

    Vizualizari: 1107