rss

Volvo nu te lasa sa conduci beat

  1. 04/09/2007
  2. Tags: Alcoguard, Volvo
    Vezi toate fotografiile (3)
    Ideea lui Volvo nu este tocmai noua, dar suedezii nu puteau rata tocmai un sistem ce mareste siguranta celui aflat la volan si a eventualilor pasageri.

    Acesta este Alcoguard si, asa cum sugereaza si numele, este un dispozitiv ce masora nivelul alcoolului din respiratie, nepermitand pornirea masinii in caz ca doritorul de plimbare a tras la masea.

    Sistemul foloseste tehnologia celulelor de combustibil (da, ati citit bine) pentru a depista nivelul alcoolemiei, membrana acestora avand minunata proprietate de a reactiona la etanol si la

    nimic altceva (ca urmare, analiza este mult mai precisa).

    Folosite deja de politia din Uniunea Europeana, celulele functioneaza destul de simplu: cu cat moleculele de etanol sunt in numar mai mare in respiratia suspectului, cu atat curentul electric creat la trecerea lor prin membrana are o intensitate mai mare.

    In Suedia cantitate de sub 0,2 g de alcool la litrul de sange. Peste 0,1 g, masina porneste, insa il avertizeaza pe, masinile Volvo dotate cu Alcoguard permit pornirea motorului numai daca analiza releva o sofer ca ar face mai bine sa nu conduca.

    Evident, Alcoguard poate fi calibrat in functie de legea fiecarei tari, dar sistemul (ce va fi oferit pe S80, V70 si XC70) nu va fi tocmai ieftin, urmand a costa 900 de euro. Pe de alta parte, perspectiva de a deveni subiectul unui caz penal este mult mai sumbra...
    Vizualizari: 864