rss

Volvo evaluat la 6 miliarde de dolari

  1. 04/12/2008
  2. Tags: Autoeconomie, Ford, Volvo
    Vezi toate fotografiile (1)


    Procesul de vanzare a companiei suedeze va dura cu siguranta mai multe luni, dar chiar si asa ar fi de un real ajutor celor de la Ford, care simt de ceva vreme "duhoarea" neplacuta al falimentului.

    Potrivit ultimelor estimari, se pare ca Volvo valoareaza aproximativ 6 miliarde de dolari, dar pana sa incaseze aceasta suma americanii mai au multi pasi de parcurs, cel mai important fiind desprinderea de Ford si implementarea unui sistem cu ajutorul caruia compania suedeza sa poata functiona fara sinergiile pe care le are in momentul de fata cu Detroit-ul.

    Dupa aceea, Volvo trebuie sa genereze cat mai putine pierderi in momentul in care discutiile vor fi demarate cu un potential client, asta daca Ford vrea sa primeasca toata suma, deci se impune si o reorganizare drastica, pe care,sunt sanse mari, o vor resimti mai ales angajatii...

    Una peste alta, toate acestea vor dura cel putin pana in primavara lui 2009, deci Ovalul Albastru ar putea "scapa" de suedezi undeva pe la mijlocul anului viitor.
    Vizualizari: 941