rss

Volvo estimeaza o scadere a pietei camioanelor in Europa si SUA in 2008

  1. 24/10/2008
  2. Tags: Camioane, Criza, eutoeconomie, Volvo
    Vezi toate fotografiile (1)

    Volvo, al doilea producator mondial de camioane, a anuntat vineri o scadere neasteptata a profitului inainte de taxe si a redus estimarile referitoare la piata camioanelor in Europa si Statele Unite din cauza adancirii crizei financiare, transmite Reuters.

    Castigurile inainte de taxe ale grupului suedez in trimestrul trei din 2008 a scazut la 2,9 miliarde coroane suedeze (372 milioane de dolari) fata de 4,57 miliarde de coroane suedeze in 2007.

    'Scaderea activitatii economice a fost amplificata de criza financiara mondiala. Pietele importante din Europa au inregistrat scaderi semnificative, in timp ce in America de Nord si in Japonia cererea continua sa fie redusa', se arata intr-o declaratie a companiei Volvo.

    Din cauza turbulentelor de pe pietele financiare, Volvo a redus previziunea sa referitoare la piata camioanelor in acest an, anuntand ca se asteapta la o crestere pe piata europeana cuprinsa intre 0 si cinci la suta, in timp ce piata din America de Nord va ajunge la aproximativ zece la suta.

    Pentru 2009 grupul suedez a apreciat ca este dificil sa faca o prognoza referitoare la cererea pe piata camioanelor din Europa dar Volvo se asteapta ca operatiunile sale sa inregistreze 'un declin semnificativ'. De asemenea o redresare a pietei americane fata de nivelul scazut din prezent este dificil de previzionat, se arata in declaratia companiei Volvo.

    Sursa: Agerpres 

    Vizualizari: 1083