rss

Volvo celebreaza 80 de ani de construit masini

  1. 10/08/2007
  2. Tags: OV4 “Jakob”, Volvo
    Vezi toate fotografiile (1)
    Anul acesta se implinesc 80 de ani de cand prima masina care a purtat numele Volvo a iesit pe portile fabricii din Gothenburg.

    Numit OV4 “Jakob” (foto), vehiculul reprezinta practic zorii carierei unui producator care, initial, era doar o divizie a unui fabricant de rulmenti.

    Asadar, totul a inceput in 1927 cu acest cabriolet (OV4 vine de la “Oppen Vagn 4 cylindrar”, adica “Trasura deschisa cu patru cilindri”), eventual produs in 996 de unitati (doar una a supravietuit vicisitudinilor temporale, in prezent putand fi admirata la muzeul Volvo din Suedia).

    Cu doar 28 CP la dispozitie miscand 1.170 kg, OV4 nu ajungea prea repede, prea departe, insa compania care l-a produs a reusit acest lucru,Volvo AB devenind o companie de sine statatoare in doar opt ani.

    Volvo Cars a apartinut lui Volvo Group pana in 1999, an in care a fost vandut lui Ford, insa se zvoneste ca, la opt ani de la instrainare, nordicii sunt gata sa se reintoarca la radacini, unul din cei interesati de achizitia sa fiind un consortiu suedez.
    Vizualizari: 907