rss

Volvo cauta rezolvarea accidentelor la lacuste

  1. 24/09/2008
  2. Tags: Volvo
    Vezi toate fotografiile (1)


    Greu de crezut, insa specialistii de la Volvo studiaza lacustele - da, acele mici "ganganii" saritoare - pentru a dezvolta noi tehnologii care sa ajute soferii sa evite accidentele. Cercetatorii de la Insect Vision Laboratory au aratat ca lacustele africane folosesc un sistem specific prin care calculeaza pozitia, directia si viteza suratelor care se invart in jurul lor. Desi culturile africanilor sunt mai pline de lacuste decat Magheru de masini la ore de varf, insectele nu se lovesc niciodata unele de altele!

    Insa munca expertilor suedezi nu este deloc usoara. Cercetatorii sustin ca lacustele pot transmite foarte rapid informatiile vitale de la senzorii receptivi direct la aripi, sarind din schema creierul. Aceasta abilitate de a transforma rapid datele primite in actiuni ajuta lacustele sa evite coliziunile. Si tocmai aceasta este problema de care se lovesc inginerii Volvo, care nu reusesc sa o creeze o tehnologie asemanatoare pentru automobilele lor. Deocamdata.

    Asa ca, cel putin pentru viitorul apropiat, va puteti gandi ca insectele turtite de pe parbrizul masinii dumneavoastra sunt mai inteligente decat multi participanti la trafic.
    Vizualizari: 1316