rss

Volvo C30 Green Racing debuteaza in WTCC

  1. 18/07/2008
  2. Tags: C30, C30 green racer, Stcc, Volvo
    Vezi toate fotografiile (1)
    Dupa debutul in Campionatul Suediei de Turisme (STCC), Volvo a decis sa patrunda si in Campionatul Mondial de Turisme (WTCC) cu noua sa versiune pe etanol a modelului C30, botezata Green Racer.

    Debutul in WTCC a lui Green Racer se va produce in etapa programata la Brands Hatch (Marea Britanie), din weekend-ul 26-27 iulie.

    Desi C30 Green Racer nu va putea obtine puncte intr-o eventuala clasare intre primele pozitii tocmai pentru ca foloseste etanol, producatorul scandinav doreste sa vada unde se afla masina comparativ cu concurenta.

    In STCC, Green Racer a reusit sa obtina in 2008 trei dintre cele sapte pole-position-uri si sa conduca de fiecare data jumatate din cursa.

    "Suntem incantati sa concuram la Brands Hatch. Aceasta cursa s-a numarat printre cele la care ne-am dorit sa participam pentru a putea vedea cum stam vizavi de cei mai buni concurenti", a declarat Derek Crabb, directorul diviziei Motorsport din cadrul Volvo Cars. "Ne aflam pe o panta ascendenta in procesul de dezvoltare al acestei masini si suntem convinsi ca Volvo C30 poate sa devina o masina extremd e competitiva in orice campionat FIA Super 2000. Oricum, este important pentru noi sa ramanem pragmatici si sa facem lucrurile in ordinea corecta".
    Vizualizari: 1041