rss

Volvo C30 DTM in viziunea sudezilor de la Vizualtech

  1. 29/01/2009
  2. Tags: C30, DTM, Le mans, Vizualtech, Volvo
    Vezi toate fotografiile (7)

    Daca v-ati intrebat vreodata cum ar arata hatchback-ul Volvo C30 in versiune de curse, acum aveti raspunsul. Designerul Bo Zolland de la compania suedeza Vizualtech, specializata in generarea digitala de imagini 3D cu masini, a realizat cateva fotografii cu modelul scandinav care ar concura in competitii rezervate turismelor ca DTM sau Le Mans, bineinteles daca ar fi produs.

    Galerie foto aici

    Pentru a aduce un plus in ceea ce priveste designul masinii, dar si pentru a imbunatati performantele acesteia, Zolland a adaugat la modelul de serie niste extensii de mari dimensiuni pentru spoilerele fata si spate, praguri laterale mai mari, un difuzor spate si un eleron spate pozitionat deasupra lunetei foarte mare incat face umbra pe aproape intreaga suprafata a haionului.

    Rotile din spate au primit niste canale largi de racire a franelor virtuale, in timp ce spoilerul frontal a fost desenat astfel incat sa imbunatateasca forta de apasare. Atat de joasa este acest C30 de curse gandit de Zolland incat o eventuala versiune de serie ar trebui echipata cu un sistem de suspensii reglabile automat pentru a putea face fata cu brio suprafetelor denivelate pe care ar rula masina.

    Deoarece Vizualtech nu produce si nici nu tuneaza masini, designerii sai spera ca lucrarile lor sa-i inspire pe aceia care pot intr-adevar sa aduca la viata astfel de modele. Un Volvo C30 desenat de Vizualtech si pregatit de un tuner profesionist ar putea rivaliza serios cu modele consacrate asa cum este, spre exemplu, Ford Focus RS.

    Vizualizari: 1137