rss

Volvo a lansat C30 Efficiency

  1. 20/08/2007
  2. Tags: C30 Efficiency, Volvo
    Vezi toate fotografiile (2)
    De fapt, lansarea propriu-zisa a noului model ultra-eficient se va consuma cu ocazia marii intruniri automobilistice de la Frankfurt, premiera mondiala fiind programata pe 11 septembrie.

    Cu o aerodinamica revizuita si un grup motopropulsor modificat in sensul obtinerii unui consum cat mai redus, C30 Efficiency se alatura si el din ce in ce mai prolificului grup de masini aflate sub bariera de poluare de 120g de CO2/km.

    Compacta lui Volvo este propulsata de un turbodiesel de 1,6 litri cilindree ce dezvolta 105 CP, cuplat la o cutie de viteze cu trepte mai “lungi” pentru a favoriza economia de combustibil, masina ruland in plus pe anvelope cu rezistenta redusa la inaintare.

    S-au obtinut astfel 4,5 litri/100 km (la modelul obisnuit 4,9 litri/100 km) – o medie buna chiar si in segmentul mini – la care a mai contribuit si micsorarea garzii la sol, montarea unui eleron pe acoperis si a unei bari de protectie noi in spate, optimizarea racirii motorului si instalarea unui set de jante de 16 inch cu design ameliorat.

    Politica eficientei in exploatare va fi curand completata de o noua transmisie cu dublu ambreiaj, ce va echipa din 2008 versiunile diesel ale lui C30, S40 si V50.
    Vizualizari: 864