rss

Volkswagen Phaeton primeste un V6 nou

  1. 12/11/2008
  2. Tags: Phaeton, V6, Volkswagen, Vw
    Vezi toate fotografiile (1)


    Cel mai scump Volkswagen primeste un motor de baza mai mare, desi vanzarile slabe nu prea justifica investitii suplimentare.

    Agregatul de 3,2 litri cu 241 CP a fost inlocuit de pe majoritatea modelelor VW, iar acum rocada are loc si sub capota lui Phaeton, cu agregatul de 3.600 cmc cu injectie directa de benzina, capabil de 280 de cai si 360 Nm.

    Desi va fi cuplat la o transmisie automata, ce va trimite puterea tuturor rotilor, noul propulsor nu poate fi acuzat ca nu-i destul de vanjos: acceleratia 0-100 km/h dureaza doar 8,6 secunde, in timp ce viteza maxima este limitata la 250 km/h.

    Imaginea pozitiva este intregita de faptul ca acest motor este mai economic decat predecesorul sau, avand nevoie, in medie, de doar 11,7 litri/100 km, fata de 12,1.

    Daca tot au inlocuit motorul de baza, inginerii germani au operat cateva modificari si pe motoarele mari, acestea respectand de acum normele de emisie Euro5. In paralel, au updatat si electronica sistemelor “infotainment”.

    Toate aceste schimbari fac din Phaeton o masina si mai buna, care va ramane “fresh” multi ani de acum incolo, dar interesul scazut al publicului (coroborat cu noile tendinte eco-friendly din industrie) probabil ca nu va motiva producatorul din Wolfsburg sa dezvolte un urmas.
    Vizualizari: 1816