rss

Volkswagen ar putea prelua brandul de masini sport Lotus

  1. 26/07/2012
  2. Tags: Lotus, Vw
    Vezi toate fotografiile (1)

    Volkswagen ar putea pune stapanire pe Proton, devenind astfel proprietarul brandului de masini sport Lotus, anunta Reuters, citand surse de incredere. Germanii nu au confirmat zvonurile.

    Dupa ce a achizitionat de curand actiunile Ducati, grupul Volkswagen planuieste sa isi imbogateasca oferta cu inca un brand. Este vorba de Lotus, producatorul de automobile exclusiviste sport, aflat momentan sub proprietatea malaezienilor de la Proton.

    In acest sens, se pare ca nemtii au plasat deja o oferta pe care refuza sa o confirme oficial. De partea cealalta, nici Proton nu comenteaza speculatiile aparute in presa.

    Totusi, aceasta miscare are sens daca sunt luate in calcul planurile Volkswagen de a se extinde pe pietele asiatice, cei de la Proton urmand a juca un rol important in procesul de "expansiune orientala".

    Mai mult decat atat, dat fiind faptul ca Lotus nu este un brand de volum, prezenta sa in grup va reprezenta o buna ocazie pentru Volkswagen de a-si mari oferta de branduri exclusiviste, formata in prezent din marci precum Lamborghini, Bugatti, Bentley, Porsche si, mai nou, Ducati.

    Pe de o parte, Volkswagen ar putea profita de know-how-ul "baietilor rai" de la Lotus, in timp ce englezii are avea acces la imensele resurse financiare si tehnice ale grupului german (motorizari, transmisii).

    Tranzactia are sanse de reusita daca luam in calcul faptul ca Proton a renuntat deja la planul ambitios pe cinci ani pentru brandul Lotus, care viza productia celor cinci concepte prezentate la Salonul Auto de la Paris din 2010: Elise, Espirit, Elite GT, Elan si Eterne. In plus, Lotus are datorii in valoare de 257 milioane de euro.


    Vizualizari: 3323