rss

Volkswagen a publicat toate detaliile. Cat de rapid este noul Polo GTI cu motor de doi litri

  1. 19/09/2017
    Vezi toate fotografiile (9)

    Volkswagen a publicat in vara acestui an o noua generatie a modelului Polo GTI. Performantele sportivei din Wolfsburg au fost insa anuntate ulterior, la cateva luni distanta.

    Aflat in plina desfasurare, Salonul Auto organizat la Frankfurt in perioada 14 - 24 septembrie reprezinta oportunitatea perfecta pentru a studia si admira in detaliu, atat la exterior, cat si la interiorul, cea de-a sasea generatie a modelului Polo.

    Tot cu ocazia respectivului eveniment debuteaza in premiera mondiala si versiunea de inalta performanta GTI, pe care Volkswagen a echipat-o de aceasta data cu o motorizare turbo in patru cilindri, de doi litri si 200 de cai putere.

    Cuplul maxim se invarte in jurul valorii de 320 Nm, potrivit ultimelor informatii oficiale oferite de producatorul german de automobile, iar acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora se realizeaza in aproximativ 6.7 secunde.

    La fel ca predecesorul sau, noul Volkswagen Polo GTI va fi disponibil la vanzare atat in compania unei cutii manuale, cat si a unei transmisii automate cu dublu ambreiaj - cu mentiunea ca aceasta are acum numai sase rapoarte.

    Pe plan estetic, sportiva germana de clasa subcompacta propune spoilere fata si spate atent restilizate, praguri laterale proeminente, dar si eleron pentru plafon, evacuare dubla sau jante din aliaj cu diametrul de pana la 18 inch.

    Doza de performanta oferita de ansamblul tehnic a fost transpusa la interior de designerii companiei din Wolfsburg cu ajutorul mai multor detalii specifice, precum volanul in trei spite cu parte inferioara plata sau scaunel fata cu suport lateral marit.

    Vizualizari: 1171