rss

Vodafone Bucharest Challenge 2007: Marinescu si David au efectuat teste la Dijon

  1. 21/04/2007
  2. Tags: David-marinescu, Dodge viper coupe
    Vezi toate fotografiile (1)
    Mihai Marinescu si Claudiu David au testat, timp de doua zile pe circuitul de la Dijon- Prenois un Dodge Viper Coupe, masina cu care vor concura si la "Vodafone Bucharest Challenge 2007" in cadrul Campionatului European FIA GT3. Dodge Viper Coupe are un motor V10 care dezvolta 520 CP si este dotat cu o cutie manuala in sase trepte.

    Evident, in prima zi, cei doi piloti au incercat sa se acomodeze cu acest bolid complet diferit fata de cele cu care alearga cei doi, Marinescu fiind implicat in intreceri de monoposturi (Formula Renault 2.0), iar David, vicecampion de raliuri, urmind sa participe anul acesta in trei etape ale WRC.

    In ziua secunda, cei doi au parcurs 550 kilometri, reusind sa-si imbunatateasca timpii in fiecare tur. Mihai Marinescu a parcurs 91 de tururi si a terminat ziua cu timpul de 1:22:470, mai slab cu doar noua zecimi decit cel stabilit de Christophe Bouchout, pilotul oficial de teste al Campionatului European FIA GT3.

    "Am reusit sa ma acomodez imediat cu noua masina. Imi place mult cumreactioneaza pe circuit, chiar daca este complet diferita de monopostul cu care concurez in Formula Renault", a declarat Mihai Marinescu dupa cele doua zile de teste cu echipa Ruffier Racing.

    Claudiu David, aflat la prima evolutie pe un circuit, a parcurs in total 53 tururi, cel mai bun timp fiind de 1:25,969. "Principalele probleme au fost legate de traficul de pe circuit, pentru ca in raliuri nu ma intilnesc cu asa ceva. In plus, Viper-ul frineaza mult mai bine decit Mitsubishi-ul Lancer Evo si am avut nevoie de mai multe tururi pentru a gasi punctele optime de frinare. Sint sigur ca as fi putut obtine un timp mai bun, daca ultima parte a testului nu ar fi fost intrerupta din cauza unui incident pe pista", a spus Claudiu David.
    Vizualizari: 925