rss

Viitorul Serie 5 va avea versiune hibird

  1. 12/04/2007
  2. Tags: BMW , BMW, Serie 5
    Vezi toate fotografiile (1)
    Desi vreme indelungata au tinut sus stindardul motoarelor diesel in fata valului de propulsii petrol-electrice, bavarezii au cedat si ei noului si au anuntat ca viitoarea generatie a limuzinei de clasa mare va oferi motorizari hibride.

    Totusi, BMW va avea grija sa impace si capra, si varza: bazaitul motoarelor electrice va fi dublat de danganitul celor cu aprindere prin compresie.

    Motivul pentru care nemtii au ales impercherea diesel-electric este unul destul de simplu: chiar si fara ajutorul electricitatii, motoarele diesel asigura o economie de combustibil mai buna decat cele benzina-electric in anumite conditii (spre exemplu, in afara orasului), ceea ce inseamna ca marea limuzina din Munchen poate deveni in orice moment, cu ajutorul propulsiei diesel-electric, chiar mai economica decat o Toyota Prius.

    BMW are deja semnata o intelegere cu rivalul DaimlerChrysler in ceea ce priveste productia unor asemenea modele si este de asteptat ca, dupa lansarea pe Serie 5, un hibrid diesel-electric sa ia loc sub capota lui X5, incepand cu 2010.
    Vizualizari: 861