rss

Video: Ekstrom castiga in fata lui Schumi in finala RoC2007

  1. 17/12/2007
  2. Tags: Race of Champions, Wembley
    Vezi toate fotografiile (1)
    Editia a 20-a a celebrei Race of Champions, desfasurata aseara pe un circuit de asfalt amenajat pe noul stadion Wembley, a fost castigata de suedezul Mattias Ekstrom, campionul en-titre din DTM, care astfel si-a pastrat titlul castigat in 2006 in aceasta competitie.

    In finala de la Londra, disputata in sistemul "cel mai bun din trei curse", pilotul scandinav l-a invins pe septuplul campion mondial in Formula 1, Michael Schumacher.

    Dupa ce fiecare dintre finalisti si-au tracut in cont cate o victorie, in cursa decisiva, Ekstrom avea un usor avans cu doua viraje inainte de finis, pe care l-a pastrat pana in clipa in care s-a fluturat steguletul cu patratele albe si negre, profitand insa si de neatentia lui Schumi in ultimul viraj, unde a efectuat un tete-a-queue in incercarea de a-si prinde adversarul din urma.

    Fostul pilot de la Ferrari nu a plecat insa cu mana goala de la Londra, el castigand, alaturi de Sebastien Vettel, intrecerea pe echipe. Germania ce a invins in finala echipa Finlandei, formata din Marcus Gronholm si Heikki Kovalainen.

    Vettel a fost surpriza serii, el reusind sa-l invinga in duel direct pe Gronholm, chiar cu masina pe care a concurat in mondialul de raliuri in 2007, Ford Focus WRC.
    Vizualizari: 830