rss

Veste buna pentru cei care inca asteapta restituirea taxei auto. Statul da banii inapoi pana in martie 2019 cu o dobanda de 0,02% pe zi

 1. 07/08/2017
 2. Tags: ordonanta de urgenta, restituire taxa auto, restituire timbru de mediu, Taxa auto, timbru de mediu
  Vezi toate fotografiile (1)

  Legea care a anulat timbrul de mediu a creat deasemenea o situatie paradoxala pentru cei care achitasera deja orice forma de taxa auto. Mai exact, aceasta a abrogat in acelasi timp si procedura anterioara pentru recuperarea banilor intr-un interval de 5 ani in transe egale.

  Acum, la 6 luni de la acel moment, autoritatile revin asupra problemei, careia i-au gasit in sfarsit o rezvolvare. Totul, dupa ce Uniunea Europeana a amenintat Romania cu o procedura de infringement in cazul in care nu va restitui banii incasati ilegal din diferitele taxe auto.

  Asadar, ordonanta de urgenta proaspat adoptata stabileste ca toti proprietarii care au platit o forma de taxa auto din 2007 si pana in momentul eliminarii, trebuie sa depuna o cerere la ANAF, iar banii vor fi restituiti in functie de tipul taxei.

  Cu alte cuvinte, cei care au platit taxa pana la introducerea timbrului de mediu in 2013, fie ca s-a numit taxa speciala pentru autorisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, isi vor primi banii inapoi in intervalul 1 ianuarie 2018 - 31 decembrie 2018.

  Ceilalti isi vor recupera banii in perioada 1 septembrie 2018 - 31 martie 2019. In plus, proprietarii vor primi si o dobanda de 0,02% pentru fiecare zi de intarziere, sau mai exact, 7.3% pe an.

  Vizualizari: 2939