rss

Vanzarile BMW Group cresc cu 2,8% in martie

  1. 11/04/2019
    Vezi toate fotografiile (1)

    Martie 2019 a fost cea mai buna luna de vanzari din istoria BMW Group, cu un total de 263.319 automobile premium BMW, MINI si Rolls-Royce livrate clientilor, o crestere de 2,8% fata de aceeasi luna a anului trecut. De-a lungul primului trimestru al anului, compania a mentinut vanzarile la nivelul ridicat de anul trecut, cu un total de 605.333 de livrari (+0,1%).

     "Anul progreseaza asa cum ne asteptam, data fiind schimbarea actuala de model pentru BMW Seria 3 Sedan si conditiile dificile de pe piata mondiala", a declarat Pieter Nota, membru al Consiliului de Administratie al BMW AG. De la 1 aprilie 2019, el este responsabil pentru Clienti, Marci si Vanzari, un rol nou care cuprinde cele trei marci auto ale companiei, BMW, MINI si Rolls-Royce. "Martie a fost cea mai buna luna din istoria noastra. Pe numeroase piete semnificative, inclusiv China si SUA, am reusit sa crestem vanzarile, impotriva tendinta pietei. In SUA, BMW a fost cel mai bine vandut brand premium in primul trimestru al anului. A saptea generatie BMW Seria 3 a obtinut un start puternic in martie, iar lansarea globala va continua in lunile urmatoare. Este doar unul din multele modele noi interesante care cred ca ne vor sprijini in accentul pe care il punem pentru a obtine o crestere durabila si profitabila intr-un mediu foarte competitiv."

    Vanzarile de automobile ale marcii BMW au crescut cu 3,7% in martie, cu un total de 221.631 de livrari catre clientii din lumea intreaga pe parcursul lunii. Acest rezultat duce totalul primului trimestru la 519.307 unitati (+0,4%). Cum disponibilitatea noului BMW Seria 3 Sedan creste, vanzarile bestsellerului companiei au crescut cu 10,8% in martie, la un total de 30.204 de unitati vandute pe mapamond. Evolutia pozitiva s-a datorat si familiei de modele BMW X, cu o cerere din partea clientilor ce creste de la o luna la alta - X2, X3 si X4 sunt principalii performeri, cu evolutii de peste 10 procente ale livrarilor.

    Gama larga de automobile electrificate ale BMW Group continua sa fie foarte populare in randul clientilor. Cererea pentru BMW i3 creste continuu, cu vanzari in trimestru mai mari cu 16,2% (9.227). Aceasta face sa fie cel mai de succes prim trimestru din istorie pentru automobilul electric inovator ce a fost lansat in 2013. Modelele plug-in hybrid ale companiei sunt si ele foarte solicitate - mai mult de un sfert din toate BMW Seria 2 Active Tourer livrate clientilor reprezinta versiuni electrificate, in timp ce aproape 20% din toate MINI Countryman vandute sunt cu tren de rulare plug-in hybrid. Totodata, in Norvegia, una dintre cele mai importante piete de automobile electrificate din lume, modelele electrice si plug-in hybrid reprezinta aproape trei sferturi din totalul vanzarilor BMW si MINI. Pana la finalul anului viitor, BMW Group va introduce 10 modele electrificate noi sau actualizate. Pana in 2025, compania planuieste sa aiba cel putin 25 de modele electrificate pe piata, 12 dintre acestea fiind integral electrice.

    Vanzarile marcii MINI au fost intr-o scadere usoara in martie fata de aceeasi luna a anului trecut, cu 41.175 de unitati (-2,3%) livrate in luna. Pentru anul in curs, 84.820 (-1,8%) de automobile MINI au fost livrate clientilor din lume. Salonul Auto de la Shanghai, care incepe saptamana viitoare, aduce premiera mondiala a modelului MINI Clubman actualizat, in timp ce continua pregatirile pentru lansarea in cursul anului viitor a noului MINI electric.
    In acelasi timp, la Rolls-Royce, dupa un an 2018 ce a stabilit un nou record pentru istoria de 115 ani a marcii, cresterea vanzarilor a continuat in primul trimestru din 2019. Un total de 1.206 automobile Rolls-Royce Motor Cars au fost livrate clientilor de pe mapamond (+49,4%), cresteri fiind inregistrate in fiecare regiune a globului. Aceasta evolutia s-a datorat cererii sustinute pentru toate familiile de modele, Phantom ramanand un vector major de crestere. Cererea exceptionala din partea clientilor pentru Cullinan a dus o lista de comenzi foarte consistenta, care duce pana in trimestrul al patrulea la anului.
    Si BMW Motorrad a obtinut un start bun al anului, cu vanzari in primul trimestru mai mari cu 7,7% (38.606). In martie, 18.931 (+9,9%) de motociclete si maxiscutere premium BMW Motorrad au fost livrate clientilor din lumea intreaga.

    Vizualizari: 1286
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »