rss

Urmatorul reper: BMW Group isi propune sa aiba un milion de automobile electrificate pe sosele in 2021

  1. 04/10/2019
    Vezi toate fotografiile (1)

    BMW Group se concentreaza pe urmatorul reper al mobilitatii electrice: "Pana la sfarsitul anului 2021, ne propunem sa avem un total de un milion de automobile electrificate pe sosele", a declarat Oliver Zipse, presedintele Consiliului de Administratie al BMW AG, la Salonul Auto de la Frankfurt (IAA). "Deja suntem in fruntea mobilitatii electrice. Pana anul acesta, nici un constructor nu a livrat, catre clientii din Germania, mai multe automobile electrificate decat BMW Group. În Norvegia, trei din fiecare patru automobile BMW Group noi vandute au un tren de rulare electrificat."

    Privind spre urmatorul deceniu, Zipse se asteapta ca mobilitatea electrica sa se dezvolte in ritmuri diferite in jurul lumii - din cauza diferentelor de infrastructura, a profilului de condus al clientilor si al cadrului politic. Conform previziunilor BMW Group, cererea clientilor ar trebui sa asigure ca peste 50% din inmatricularile de automobile noi in segmentul premium din China vor fi masini electrice pe baterie (BEV) in 2030. Datele pentru Europa vor fi doar jumatate din acest volum. SUA, a doua cea mai mare piata auto din lume, va fi aproximativ la acelasi nivel ca Europa.

    "BMW Group este o companie globala. Vom putea oferi clientilor nostri toate tehnologiile relevante de propulsie: motoarele noastre conventionale cu eficienta de referinta, trenuri de rulare electrice cu baterii, modele plug-in hybrid si, in viitor, automobile cu pile de combustie cu hidrogen", a continuat Zipse. "Acest lucru ne pune intr-o pozitie strategica foarte puternica pentru a aborda provocarile mobilitatii viitorului si ale schimbarilor de clima."

    Tehnologia cu pile de combustie cu hidrogen ar putea fi o solutie reala, in special pentru distante lungi. BMW Group se asteapta ca cererea pentru aceasta tehnologie sa creasca in a doua jumatate a deceniului viitor si va lansa o flota de teste cu automobile cu pile de combustie in 2022. Compania a prezentat automobilul de dezvoltare BMW i Hydrogen NEXT la editia din acest an a IAA.

    Zipse a confirmat planul anuntat in iunie de a creste semnificativ ritmul de extindere a mobilitatii electrice: 25 de modele electrificate, anuntate anterior pentru 2025, vor fi disponibile cu doi ani mai devreme, in 2023. Peste jumatate dintre aceste 25 de modele vor fi complet electrice. Baza pentru aceasta este oferita de arhitecturile flexibile de masini pentru automobile complet electrice, plug-in hybrid sau cu motoare termice, precum si de sistem de productie foarte flexibil. În consecinta, compania poate reactiona rapid la cererile pietei locale.

    Mobilitatea electrica poate avea o contributie importanta la protejarea climei. BMW Group crede ca clientii vor juca un rol decisiv in acest aspect - pentru ca tehnologia poate avea un impact real doar daca clientii o doresc si o utilizeaza.

    "Ne propunem sa reducem semnificativ emisiile. Pentru a realiza acest lucru, trebuie sa ne concentram pe domenii unde putem obtine cel mai mare impact. De aceea, ne concentram asupra intrebarii: ce trenuri de rulare, tehnologii si servicii vor dori clientii nostri in viitor? Şi cum putem obtine cel mai rezultat pentru protejarea climei? Un lucru este clar: suntem angajati fata de Acordul de Mediu de la Paris."

    Dezvoltarea durabila incepe pentru BMW Group chiar de la inceputul lantului de valori. Un bun exemplu in acest sens este BMW iX3, care va fi lansat pe piata cu a cincea generatie a sistemului e-drive in 2020: trenul de rulare electric este produs fara pamanturi rare, iar cobaltul pentru celulele bateriilor este provenit direct din minele din Australia si Maroc. În plus, energia electrica necesara pentru productie este acoperita in cea mai mare parte din surse regenerabile.

    Vizualizari: 1674
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »