rss

Un mare constructor auto german deschide o fabrica in Romania

  1. 25/03/2013
  2. Tags: BMW, Mercedes, Vw
    Vezi toate fotografiile (1)

    Romania ar putea fi locatia unei noi fabrici ce ar urma sa fie construita de un mare producator auto german, a anuntat premierul Victor Ponta. Desi nu exista o confirmare oficiala, investitorul ar putea fi BMW, Mercedes sau Volkswagen.

    Premierul Victor Ponta a declarat intr-o emisiune televizata ca Guvernul a semnat un memorandum de intelegere "cu una dintre cele mai mari si mai prestigioase companii auto din Germania, care va deschide o fabrica in România".

    Evitand sa dea mai multe detalii, Ponta a dat de inteles ca aceasta investitia ar putea fi realizata de nun mare constructor de automobile: "Zilele trecute, in sedinta de guvern, pe lista confidentiala, pentru ca asa a fost intelegerea, am aprobat un memorandum de intelegere cu una din cele mai mari si mai prestigioase companii din Germania, care va deschide o fabrica in Romania. Nu stiu daca e cea mai mare, dar poate ca e una din cele mai faimoase. Intelegerea dintre noi este sa anuntam impreuna acest lucru", a declarat Ponta la Antena 3.

    Intrebat in ce domeniu va fi facuta investitia, premierul a declarat ca este vorba de un domeniu "foarte drag" Romaniei, in care activeaza deja doi mari producatori importanti. Intrebat in continuare daca este vorba de domeniul auto, Ponta a raspuns: "Doamne ajuta sa putem sa dam impreuna aceasta stire".

    Aceasta veste vine in contradictie cu situatia actuala a uzinelor din Europa, care ar putea fi inchise din moment in moment, pe fondul scaderii dramatice a pietei auto. In aceasta ordine de idei, o asemenea veste ar putea reprezenta relocarea uneia dintre uzinele deja existente, insa mult mai costisitoare. Potentialul investitor ar putea fi Volkswagen, Daimler sau BMW.


    Vizualizari: 10073
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »