rss

Un Bugatti Atalante semiabandonat, vandut pentru 3,4 milioane de euro

  1. 09/02/2009
  2. Tags: Atalante, Atalante Type 57S, Bugatti
    Vezi toate fotografiile (3)

    Nu se intampla prea des ca un Bugatti Atalante sa fie scos la vanzare, asa ca, in clipa in care un exemplar din faimoasa masina a fost descoperit in garajul defunctului chirurg englez Harold Carr, entuziastii si colectionarii au inceput sa se intereseze de ea.

    Acest Type 57S Atalante, unul dintre cele mai frumoase, mai ravnite si mai reprezentative modele Bugatti produse vreodata, a fost recuperat si scos weekend-ul trecut la licitatie de catre casa Bonhams din Paris, unde a fost achizitionat de un colectionar european de modele de epoca pentru suma de 3,4 milioane de euro. Aceasta suma n-are darul sa socheze, ea reprezentand doar jumatate din valoarea masinii ce este estimata la aproximativ 6.850.000 de euro.

    Bugatti Type 57S Atalante (a nu fi confundat cu model si mai rar Atlantic) a fost produs intr-o serie limitata de doar 17 exemplare in toata lumea, un sfert dintre acestea fiind pastrate intr-un muzeu din Franta. Exemplarul despre care vorbim s-a pierdut in urma cu mai bine de 50 de ani. El a fost detinut in prima instanta de Earl Howe, primul presedinte al Clubului Britanic al Pilotilor de Curse, si si-a schimbat proprietarul in mai multe randuri pana cand a fost pastrat la naftalina de Harold Carr.

    Vizualizari: 1247