rss

Twike, triciclul viitorului

  1. 19/04/2007
  2. Tags: Triciclu, Twike
    Vezi toate fotografiile (2)
    Propunerea ecologica a germanilor de la Twike este cat se poate de simpla si de eficienta in acelasi timp: un triciclu pentru doi propulsat de un motor electric, ce te fereste de intemperii si iti confera luxul de a trata cu indiferenta ambuteiajele citadine.

    In plus, simpaticul vehicul alimentat de baterii are un consum de combustibil (in echivalent electric) de maximum 0,94 litri/100km si 0,47 litri/100 km!

    Inima lui Twike este un motor electric controlat de un creier electronic ce il ajuta sa coordoneze situatiile mai delicate (precum mersul pe un drum inghetat sau franarile de urgenta) si reincarce bateria prin intermediul franarilor regenerative.

    Desi nu are decat 5 kw, el poate imprima triclului o viteza maxima de 85 km/h si sa asigure o autonomie de pana la 130 km, in functie de bateria aleasa. In plus, cu Twike poti face si putina miscare, multumita sistemului de pedale care transforma masina intr-o bicicleta actionata de forta musculara a picioarelor.

    Totul este sa-i convinga si pe americani (piata cea mai vizata de patronii lui Twike) sa dea burta jos, mai ales ca mica masinarie din aluminiu si plastic nu va fi deloc ieftina, in functie de echipari pretul variind intre 18.000 si 30.000 de $.
    Vizualizari: 1502