rss

Toyota si Subaru fac schimb de know-how

  1. 27/04/2007
  2. Tags: Subaru, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)
    Proaspatul numar unu mondial nu are de gand sa se culce pe laurii acestei victorii cu iz temporar, dorind sa accelereze procesul in urma caruia sa devina un lider de necontesat al industriei auto.

    Un prim pas in acest sens este punerea pe picioare a aliantei cu Subaru, pe care Toyota deja o exploateaza la fabricile din SUA ale fostului partener GM.

    Mai precis, gigantul nipon se foloseste in aceste momente de fabrica Subaru din SUA pentru a suplimenta productia modelului Camry, in aceste momente unul dintre cele mai cerute modele din Statele Unite.

    Insa colaborarea dintre cele doua entitati va fi dusa la un nou nivel prin intermediul unui schimb de experienta la nivel tehnologic, realizat in cel mai simplu mod cu putinta: o echipa de 100-150 de ingineri de la Subaru vor lucra o vreme pentru Toyota si viceveresa.

    Mutarea va fi aproape completa in perioada imediat urmatoare (miscarile de trupe au inceput imediat dupa semnarea acordului in urma caruia Toyota a cumparat 8,7% din actiunile Fuji Heavy  Industries, patronii lui Subaru), cele doua parti urmarind practic o completare a bagajului de cunostinte la nivel tehnologic: Subaru doreste sa capete experienta in directia propulsiilor hibride, iar Toyota in cea a trenurilor de rulare de tip AWD.

    Se indoieste careva ca le va reusi?
    Vizualizari: 948