rss

Toyota Prius ar putea avea o versiune coupe

  1. 11/11/2008
  2. Tags: Honda, Prius, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Inca nu este sigur daca Toyota va hotari sa faca din Prius o marca separata sau nu, insa asta nu inseamna ca modelul care a facut o celebritate din propulsia hibrida nu poate avea mai multe versiuni de caroserie.

    Din cate se aude, japonezii ar dori ca viitoarea generatie sa bucure amatorii de sport cu o versiune coupe, al carei habitaclu ar putea avea o configuratie 2+2 locuri.

    Ideea e ca numarul unu mondial nu vrea sa fie prins cu pantalonii in vine in momentul in care mult-asteptata Honda CR-Z isi va face debutul pe piata mondiala, asa ca un Prius cu un set de jante sic, o garda la sol coborata si o linie a plafonului puternic curbata si plonjata catre posterior ar putea rezolva mare parte din problema.

    Cealalta parte ar trebui solutionata de motorizarea duala benzina-electric, ce va avea la baza un motor mai puternic, de 1,8 litri – cu 300 cmc mai mare decat agregatul de pe actuala generatie –, ajutat de sistemul pe baterii sa consume la fel de putin ca Prius-ul de azi.

    In plus, coupe-ul va fi mai usor decat versiunea sedan, asa ca ar trebui sa ne asteptam si la performante dinamice mai bune. Ramane de verificat...

    Vizualizari: 1197