rss

Toyota intarzie lansarea noilor baterii pentru Prius

  1. 01/06/2007
  2. Tags: Prius, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)
    Gigantul japonez a ajuns si el la concluzia rivalului sau de temut, General Motors, care, prin intermediul vocii lui Bob Lutz, s-a aratat dispus sa intarzie lansarea lui Chevrolet Volt (programata in 2010) daca producatorii de baterii nu vor furniza unitati pe masura performantelor dorite de numarul unu din Detroit.

    Toyota a decis la randul ei sa intarzie introducerea bateriilor litiu-ion pe noua generatie Prius pana cand acestea nu vor indeplini anumite norme de siguranta obligatorii.

    Momentan, exista in lume o sumedenie de companii specializate in producerea acestui tip de baterii, pe care le instaleaza pe modele speciale si obtin rezultate uimitoare.

    Totusi, numarul unu mondial, confruntat in ultima vreme cu cateva probleme privind fiabilitatea produselor sale (vezi ultimele rechemari efectuate in Japonia si SUA, plus marele ghimpe numit Tundra), nu isi permite sa o dea in bara tocmai cu Prius, masina care a contribuit decisiv la succesul niponilor in directia noului (si curand profitabilului) curent al vehiculelor “verzi”.
    Vizualizari: 1081