rss

Toyota il apara pe Prius

  1. 10/07/2007
  2. Tags: Prius, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)
    In ultima vreme, hibridul japonez s-a aflat in ingrata postura de a fi criticat tocmai pentru faptul ca nu este chiar atat de ecologic pe cat te-ar lasa sa intelegi cei care il construiesc, iar managerii divizei americane a numarului unu mondial au hotarat ca e cazul sa dea o replica acestor atacuri.

    Aceasta a fost efectuata de catre managerul grupului de tehnologii avansate Bill Reinert, care a atacat un studiu ce arata ca energia consumata de Prius il costa pe client 3,95 de $ pe mila (putin peste un kilometru si jumatate) la un parcurs de 100.000 de mile comparativ cu cei 1,95 de $ pe mila, pe durata a 300.000 de mile, ai lui Hummer H2.

    Reinart a punctat ca metodologia folosita in aceasta cercetare are o credibilitate indoielnica si ca ”cele mai importante grupuri de cercetare din lume au respins-o”.

    Pe de alta parte insa, Prius nu este singura masina cu propulsie hibrida careia i se aduc critici cu privire la neindeplinirea mediilor de consum declarate de fabrica: Honda este deja data in judecata din cauza ca modelul Civic Hybrid nici macar nu se apropie de cei 4,8 litri de benzina precizati de japonezi ca ar fi consumati in oras la 100 km sau de cei 4,6 litri declarati pentru extraurban.

    Californianul care a intentat proces a obtinut o medie de peste 7,3 l/100 km cu o masina care are deja aproape 10.000 km la bord.
    Vizualizari: 885