rss

Touran primeste motorul TSI Twincharger

  1. 10/02/2007
  2. Tags: Motor TSI Twincharger, Touran, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (3)
    Agregatul care a facut furori pe modelele familiale ale concernului din Wolfsburg se afla de acum incolo si in dotarea monovolumului compact Touran, urmand a fi cuplat in standard la o transmisie de tip DSG. Motorul, gratie supraalimentarii, produce 170 CP din doar 1,4 litri.

    Insa supraalimentarea lui Twincharger nu este una obisnuita: ea este una mixta, dopajul propulsorului realizandu-se atat prin intermediul unui compresor mecanic, cat si al unei turbine. La turatii joase isi va face simtita prezenta compresorul mecanic, in timp ce la turatii inalte va intra in scena turbocompresorul.

    Gratie acestei combinatii, inima de metal al lui Touran este capabila sa produca puterea unui motor de 2,5 litri aspirat, sa mentina cuplul maxim pe o plaja larga de turatii (intre 1.500 si 4.750 rpm) si sa consume in medie cat un propulsor de 1,6 litri aspirat, mult mai slab ca performante (7,6 l/100 km).

    Astfel dotat, MPV-ul Volkswagen atinge 100 km/h dupa doar 8,5 secunde si nu se plafoneaza pana nu atinge 212 km/h, masina devenind practic un „GTi junior”, evident mai versatil. 

    TSI Twincharger a primit numeroase premii de la introducerea sa pe piata, recunoasterea suprema fiind titlul de „Cel mai bun nou motor pe 2006”.

    Ca urmare, un Touran cu un asemenea motor sub capota nu va fi ieftin deloc (mai ales ca masina vine standard in varianta de echipare de top, Highline): 31.006 euro, pret in Europa. Intr-adevar, va trebui sa iti iubesti foarte mult familia...   
    Vizualizari: 1587