rss

Topul cele mai valoroase branduri auto din lume

  1. 09/05/2011
  2. Tags: BMW, Mercedes, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    In topul celor mai valoroase branduri ale lumii, prima marca auto clasata este Toyota. Compania nipona ocupa abia locul al 27-lea in clasamentul ce are ca fruntas gigantul Apple. Studiul Top 100 BrandZ a fost realizat de Millward Brown si acopera companii din 13 domenii de activitate.

    Al doilea brand auto prezent in topul celor mai valoroase companii este BMW, bavarezii ocupand pozitia 30, cu peste 22 miliarde dolari. Anul precedent BMW a fost desemnat cel mai valoros brand auto.

    Mercedes-Benz se afla pe locul 50, urcand astfel 3 pozitii, cu 15,3 miliarde dolari. Honda s-a clasat pe pozitia a 56-a, Porsche a cazut cu un loc, fiind al 66-lea cel mai valoros brand al lumii in acest an. Ultima marca auto prezenta in acest top este Nissan, ocupantul locului 88.

    Pe langa lista celor mai valoroase 100 companii din lume, indiferent de domeniul de activitate, Millward Brown a realizat si un top al marcilor auto. Ordinea este urmatoarea: Toyota, BMW, Mercedes, Honda, Porsche, Nissan, VW, Ford, Audi si Lexus.

    Revenind la Top 100 BrandZ,  prima pozitie i-a revenit companiei Apple, cu o valoare de 153 miliarde dolari, dupa ce Google a dominat lista patru ani la rand. IBM incheie top 3 cele mai valoroase branduri din lume, dand o lectie mastodontilor McDonald's, Microsoft si Coca-Cola.

    Valoarea unei marci e calculata in functie de mai multe variabile precum activele, perceptia clientilor si perspectivele de crestere.

    Vizualizari: 5119