rss

Tinerea in mana si folosirea telefonului la volan interzise. Proiectul de lege ar putea fi adoptat azi

  1. 12/08/2019
  2. Tags: cod rutier, guvern, proiect de lege, telefon la volan
    Vezi toate fotografiile (1)

    Conducatorii auto care tin in mana sau folosesc telefonul mobil la volan ar putea fi amendati si pot ramane chiar fara permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile. Asta daca Guvernul adopta azi un proiect de lege menit sa interzica, printre altele, transmisiile live pe Facebook de la volan.

    "In timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat in miscare, conducatorului acestuia ii este interzisa tinerea in mana sau folosirea cu mainile in orice mod a telefonului mobil sau a oricarui dispozitiv mobil prevazut cu functie de inregistrare ori redare text, foto sau video," se arata in acest proiect.

    Daca vor fi prinsi, soferii ar putea fi amendati cu 580 de lei (patru puncte de amenda) si daca aceasta situatie are loc concomitent cu incalcarea unei reguli de circulatie, permisul de conducere va fi suspendat pe o perioada de 30 de zile.

    Daca va fi adoptat de Guvern, proiectul de lege urmeaza sa fie aplicat in termen de 60 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial. In aceasta perioada, Politia Rutiera trebuie sa desfasoare o campanie de informare.

    Vizualizari: 1971
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »