rss

Taxa Oxigen a fost adoptata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Cat costa, de cand si cine o plateste

  1. 24/10/2019
  2. Tags: gabriela firea, primaria bucuresti, taxa bucuresti, taxa oxigen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Introducerea taxei Oxigen a primit voturile celor 31 de consilieri PSD ALDE din Consiliul General al Municipiului Bucuresti si a fost asadar adoptata. De la 1 ianuarie 2020, soferii de masini poluante vor trebui sa-si achizitioneze o vinieta electronica daca vor dori sa circule pe arterele capitalei.

    Masinile cu norma de poluare non-Euro, Euro 1, Euro 2 vor trebui sa plateasca o taxa de 15 lei pe zi, dar nu vor avea voie sa circule in zona centrala, denumita si Zona de Actiune pentru Calitatea Aerului (ZACA).

    Pentru masinile Euro 3 si Euro 4, pretul vinietei Oxigen este de 5 lei pe zi dar soferii celor din urma vor putea circula pe gratis pana in 2021.

    Cei de la ALDE au propus un amendament, care a si fost adoptat, potrivit caruia masinile non-Euro, Euro 1 si Euro 2 vor fi interzise de tot in Bucuresti din 2022. Pentru cele Euro 3, restrictia este valabila din 2024.

    Asa cum era de asteptat, masinile hibrid, electricele sau cele cu norma de poluare Euro 5 si Euro 6 nu vor avea niciun fel de restrictii.

    Amenzile pentru achizitionarea unei viniete necorespunzatoare sunt cuprinse intre 1.500 si 2.000 de lei. Acestea vor fi aplicate atat de politisti si politisti locali, cat si de imputerniciti ai primarului general.

    Vizualizari: 2897