rss

Taxa de prima vanzare ar putea fi anulata definitiv

  1. 11/01/2013
  2. Tags: Taxa auto, taxa inmatriculare, timbru mediu
    Vezi toate fotografiile (1)

    Romanii care doresc sa achizitioneze o masina inmatriculata inainte de ianuarie 2007 ar putea fi scutiti de asa-numita taxa de prima vanzare, suspendata anul trecut si reintrata in vigoare in acest an, premierul Victor Ponta declarand ca acest bir reprezinta "o aberatie".

    Taxa auto de prima vanzare introdusa in ianuarie anul trecut si suspendata un an de zile ar putea fi anulata definitiv, premierul Victor Ponta afirmand ca taxarea acestui tip de autovehicule reprezinta "o aberatie".

    "Trebuie sa incercam sa indreptam aberaţiile, iar prima dintre aberatii era referitoare la masinile de dinainte de 1 ianuarie 2007, inainte sa intram in Uniunea Europeana. Deci, are omul o Dacie care face 300 euro si plateste o taxa de 3.000 euro, sigur ca e o aberatie", a declarat oficialul roman la RTV.

    Taxa auto de prima vanzare a fost stabilita de fostul Guvern si viza achitarea taxei de poluare la transcrierea dreptului de proprietate a autoturismelor inmatriculate in tara inainte de 2007, cand nu exista o astfel de taxa.

    Ulterior, pe fondul protestelor, aceasta taxa a fost suspendata pana la inceputul acestui an, moment in care taxa de prima vanzare auto a devenit din nou obligatorie.

    In ceea ce priveste noua formula a taxei auto, Guvernul a amandat discutiile, insa surse din industria auto sustin ca exista cel putin doua ipoteze.

    Prima ipoteza este reprezentata de "timbrul de mediu", care va fi calculat in functie de nivelul de emisii, vechimea si capacitatea cilindrica a masinii. Noul bir se va adauga la impozitul achitat anual.

    O alta varianta presupune pastrarea actualei taxe auto, eventual redusa, la care se va adauga un impozit anual de poluare, dupa modelul practicat in mai multe state europene.

    Cele doua propuneri nu vor inlocui impozitul local.

    Vizualizari: 22127
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »