rss

Taxa auto va fi restituita chiar si fara dovada platii, talon sau cartea de identitate a masinii

  1. 06/10/2017
  2. Tags: restituire taxa auto, restituire timbru de mediu, Taxa auto, Taxa de poluare, timbru de mediu
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ca urmare a multiplelor plangeri venite din partea celor care nu au putut depune cererea de restituire a taxei auto deoarece le lipseau fie dovada platii, fie actele masinii, Guvernul a luat problema in maini si a adoptat o ordonanta de urgenta care clarifica lucrurile.

    Astfel, potrivit acesteia, ANAF va restitui banii si in absenta dovezii de plata, prin simpla consulatare a bazei de date, o masura care trebuia luata cu mult timp inainte si care simplifica cel putin teoretic birocratia sufocanta, specifica tarii noastre.

    "In cazul in care contribuabilul nu anexeaza documentul doveditor al platii, ANAF va verifica existenta acestui document in baza de date," se arata intr-un comunicat al Guvernului.

    Totodata, cei care au platit taxa insa nu au mai inmatriculat masinile respective, astfel ca nu pot atasa la cererea de restituire copiile cartii de identitate a vehicului si a certificatului de inmatriculare, vor primi banii inapoi chiar si in absenta acestora.

    "In acest caz, cererea de restituire va fi insotita de documentul de plata, in original, care confirma plata taxei neutilizate, document care are inscrisa mentiunea "taxa neutilizata" si care este semnat si stampilat de catre persoana desemnata din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule," mai precizeaza Guvernul.

    Aceste modificari vine dupa ce in luna august, autoritatile au anuntat ca cei care au platit taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule si taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, isi vor primi banii inapoi in intervalul 1 ianuarie 2018 - 31 decembrie 2018.

    Pe de alta parte, cei care au platit timbrul de mediu isi vor recupera banii in perioada 1 septembrie 2018 - 31 martie 2019. In plus, statul le va plati proprietarilor si o dobanda de 0,02% pentru fiecare zi de intarziere, iar in cazul dosarelor din instanta pentru care au fost emise deja decizii de solutionare, banii se restituie in termen de 120 de zile.

    Vizualizari: 18106
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »