rss

Super CLS de la Maybach

  1. 01/05/2007
  2. Tags: CLS, Maybach
    Vezi toate fotografiile (2)
    Oricine care a trait in ultima vreme pe aceasta planeta stie ca actuala gama Maybach a fost departe de succesul scontat de sefii din Stuttgart. Atat 57, cat si 62 nu au impresionat niciodata in ceea ce priveste designul, iar in ceea ce priveste nivelul tehnologic ele sunt depasite in multe privinte de actualul S-Klasse, care costa de trei-patru ori mai putin.

    Lucrurile se vor schimba insa in viitor, cand in linia de modele a unuia dintre cei mai prestigiosi fabricanti din lume este asteptat un model „fiebinte”.

    Rand pe rand, zvonurile l-au dat drept un cabriolet de superlux – o posibila versiune de serie a conceptului Ocean Drive –, un mega coupe bazat pe incredibilul Exelero si chiar si un SUV, un soi de GL-Klasse, suprem suficient de stralucitor si inzorzonat incat sa-l trimita definitiv in epoca de piatra pe Cadillac Escalade.

    Acum insa, ultimele vesti sugereaza ca viitorul Maybach dezirabil va fi un coupe cu patru usi foarte luxos, pozitionat peste CLS si S-Klasse dar sub 57, care va infrunta probabil modele de genul lui Aston Martin Rapide si Porsche Panamera.

    Pentru a fi siguri ca razboiul cu cei doi „inamici” va fi castigat macar in ceea ce priveste performantele brute, inginerii Mercedes se gandesc deja sa monteze sub capota masinii binecunoscutul motor V12 de 5,5 litri biturbo, impins catre 600 CP si peste 950 Nm.

    Pretul masinii va fi destul de piperat, dar totusi in limite normale – momentan se vehiculeaza de 175.000 de euro – insa clientii europeni vor fi nevoiti sa accepte faptul ca vor fi nevoiti sa cumpere masina din alte locatii, „Maybach CLS” urmand a nu fi oferit pe Batranul Continent.

    Apropo de scarpinatul la urechea stanga cu mana dreapta...
    Vizualizari: 862