rss

Studiu de habitaclu la Frankfurt Auto Show

  1. 30/07/2007
  2. Tags: Studiu de habitaclu
    Vezi toate fotografiile (1)
    Firma americana Johnson Controls, cunoscuta pentru sistemele sale electronice si acumulatori, va fi prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt cu o macheta completa al unui habitaclu de automobil.

    Acesta va afisa scaune speciale pentru sofer si pasager, botezate Slim Seat, care ofera acelasi confort ca si scaunele obisnuite, dar economisesc mult material prin faptul ca sunt foarte subtiri.

    Scaunele pasagerilor din spate sunt in mare masura la fel, iar cand nu e nevoie de ele se pliaza la apasarea unui buton.

    Instrumentarul este un melanj intre solutiile analogice si digitale, care, sustin creatorii sai, usureaza foarte mult perceptia datelor de catre sofer.

    Pentru controlul sistemului de navigatie, sistemului audio sau telefoanelor mobile a fost dezvoltata o suprafata speciala (un fel de touch-screen), dar kit-ul de presa face o confuzie.

    Si anume, ne spune mai departe ca toate aceste echipamente se controleaza ori prin intermediul comenzilor vocale, ori cu ajutorul butoanelor aflate pe volan, iar informatii utile privitoare la modul de functionare sunt proiectate pe tabloul de bord.

    Ei bine, daca treaba sta asa, atunci efectul inovator se cam pierde pentru ca sunt mai multe sisteme de infotaiment pe piata care fac deja acelasi lucru.

    Totusi, un nou concurent este intotdeauna bine-venit pentru simplul fapt ca asta inseamna produse mai bune pentru noi, clientii.
    Vizualizari: 1024