rss

Studiu: Soferii tineri se simt nesiguri iarna

  1. 13/12/2012
  2. Tags: anvelope iarna, Goodyear, Studiu
    Vezi toate fotografiile (1)

    Tinerii soferi se tem sa conduca in conditii de iarna. Potrivit studiului realizat de Goodyear, 61% din conducatorii auto tineri din Europa nu au nicio pregatire in a conduce pe zapada si nu inteleg importanta echiparii cu anvelope de iarna.

    Conform studiului, 34% din tinerii conducatori auto din Europa nu stiu nimic despre cum sa conduca in conditii de vreme rece si inteleg intr-o mica masura importanta deosebita pe care o are alegerea corecta, in functie de anotimp, a anvelopelor pentru masina lor.

    Studiul a aratat ca 33% din tinerii conducatori auto nu se simt confortabil cand vine vorba de conducerea pe zapada, femeile fiind vizibil mai nelinistite decat barbatii (40% fata de 25%).

    In timp ce persoanele care locuiesc in tari unde iernile sunt mai lungi in mod constant, precum Suedia si Elvetia, au fost cel mai bine pregatite si, prin urmare, mai putin ingrijorate, mai mult de 60% din tinerii din tari precum Belgia, Franta, Italia si Marea Britanie – unde zapada apare doar in timpul iernii – nu au avut nicio pregatire in ceea ce priveste  conducerea in conditii nefavorabile.

    Tinerii conducatori auto din Spania se afla in fruntea clasamentului in ceea ce priveste teama de zapada, 50% afirmand ca au o senzatie de disconfort atunci cand conduc pe zapada, urmati indeaproape de tinerii din Franta si Belgia unde 47% si respectiv 39% au acelasi sentiment. Suedezii, austriecii si germanii sunt cei mai obisnuiti cu conditiile de iarna, doar 6%, 9% si respectiv 9% marturisind ca nu se simt confortabil.

    O alta problema intampinata de tinerii soferi este lipsa de siguranta pe care o resimt in conditii de carosabil umed. In ciuda faptului ca ploaia este un fenomen care apare zilnic in timpul lunilor de iarna in cea mai mare parte a Europei, multi conducatori auto incepatori declara ca nu au experienta si sunt ingrijorati in ceea ce priveste conditiile de umiditate.

    Studiul a investigat comportamentul a 6.400 de tineri conducatori auto cu varste sub 25 de ani din 16 piete (15 tari europene si Africa de Sud) si a fost conceput pentru a intelege cum gandeste un tanar conducator si ce fel de comportament are in trafic.

    Vizualizari: 2231