rss

Startup-ul Zoox atrage inginerii Apple

  1. 31/08/2017
  2. Tags: Zoox
    Vezi toate fotografiile (3)

    Un grup de ingineri de automobile a plecat de la Apple ca sa-si deschida un startup de autovehicule autonome dupa ce, cea mai valoroasa companie de tehnologie din lume a trecut in plan secundar, proiectele de a construi propriul vehicul, potrivit unor surse consultate de Bloomberg.

    Cei 17 ingineri specializati in proiectarea elementelor din componenta autovehiculele traditionale si autonome, cum ar fi sistemele de franare si suspensie, au cerut sa nu fie identificati deoarece intentiile lor nu sunt publice. Multi dintre ei s-au alaturat initial Apple venind de la furnizorii de automobile din Detroit. Reprezentati ai Zoox si Apple au refuzat sa comenteze informatia.

    Apple a renuntat la ambitiile sale referitoare la automobile, anul trecut, dupa cresterea costurilor si a numarului de angajati la Proiectul Titan. Sute de ingineri au fost concediati, redistribuiti sau plecati din propria lor vointa, iar proiectul a primit un termen limita pana la sfarsitul anului 2017 pentru a dovedi fezabilitatea sistemului sau autonom de conducere si pentru a decide asupra unei directii finale, au declarat oameni din interiorul gigantului american, pentru Bloomberg News anul trecut.
    CEO-ul Apple, Tim Cook, a marturisit in luna iunie a.c.,ca Apple se concentreaza pe sistemele autonome de conducere. Aceasta tehnologie ar putea primi autorizatie pentru producatori de automobile, iar eforturile Apple de a-si face propria masina pot fi reactivate la o data ulterioara.

    Ultimul exod catre Zoox sugereaza ca Apple este putin probabil sa reinvie ambitiile de a proiecta si construi un autovehicul. Inginerii au fost din ce in ce mai marginalizati si au fost angajati de startupul Zoox in mod ciudat, in ultimele luni, au spus unii.

    Zoox isi dezvolta propria masina pentru o flota de vehicule autonome. Compania din Menlo Park, California, a facut o serie de angajari, nume importante in aprilie, numind pe Mark Rosekind, fostul sef al Administratiei nationale pentru siguranta traficului rutier din USA, drept ofiter sef de inovatie in domeniul sigurantei, si veteranul Corrado Lanzone, Ferrari NV, pentru conducerea fabricatiei. Startup-ul a fost evaluat la peste 1 miliard de dolari anul trecut, iar acum a crescut cu peste 250 milioane de dolari, potrivit datelor stranse de Bloomberg.

    Vizualizari: 975