rss

Spionat: Porsche Panamera

  1. 16/07/2007
  2. Tags: Panamera, Porsche
    Vezi toate fotografiile (1)
    Cel mai asteptat model Porsche al momentului, Panamera, a fost imortalizat in sute de fotografii spion mai mult sau mai putin reusite si a captat atentia multor profeti moderni, gata sa anticipeze cu ajutorul Photoshop-ului cum va arata coupe-ul cu patru usi din Zuffenhausen.

    Iata insa ca masina aproape ca isi dezvaluie secretele de design inca de pe acum, in aceasta poza in care apare aproape complet necamfulata.

    Ne indoim ca acel gigantic eleron va dota si modelul de serie, insa suntem convinsi ca linia de contur a profilului si mai ales cea a acoperisului va urma tiparul masinii din imagine, ceea ce inseamna ca Porsche Panamera nu va impresiona cu frumusetea pe cat o va face cu echilibrul.

    Evident, pana la salonul auto de la Geneva (locul si momentul ales pentru debutul mondial) mai este ceva vreme, astfel incat germanii au timp suficient pentru a finisa ultimele detalii privind designul; totusi, clientii unui Porsche cel putin la fel de interesati de performantele dinamice.

    Si, din fericie pentru ei, Panamera nu va dezamagi: contra lui Maserati Quattroporte, Mercedes CLS 63 AMG si Aston Martin Rapide, ea pune la bataie in cea mai rapida dintre versiuni un V8 cu injectie directa si supraalimentare, ce va arunca pe rotile posterioare (sau, la alegere, catre toate patru) nu mai putin de 560 CP.

    Pentru a se conforma insa si cu noile norme de poluare impuse recent de Uniunea Europeana, Panamera va oferi si o versiune hibrid, in care actori prinicpali vor fi un motor V6 de origine Volkswagen si, bineinteles, un propulsor electric.
    Vizualizari: 908