rss

Specialistii Euro NCAP au publicat topul celor mai sigure masini testate in 2017

  1. 10/01/2018
  2. Tags: Euro NCAP, opel crossland x, top euro ncap, volkswagen arteon, Volvo XC60
    Vezi toate fotografiile (6)

    Dupa incheierea celui mai aglomerat an din istoria Euro NCAP, din punct de vedere al numarului de masini testate (69), specialistii organiziei europene au publicat cu putin timp in urma topul celor mai sigure masini care le-au trecut pragul in 2017.

    Pretendentii au fost impartiti in sase categorii, si anume Executive, SUV-uri mari, SUV-uri mici, Supermini, Monovolum mic si Masini mici de familie, iar departajarea a facut-o suma punctelor primite la categoriile de testare.

    Nemtii de la Volkswagen au luat acasa primele trei categorii, dupa ce noul Arteon a fost ales cea mai sigura masina testata la categoria Executive, Polo a fost desemnat cel mai sigur supermini din 2017, iar cel mai recent SUV al nemtilor, T-Roc, a reusit cel mai bun punctaj in categoria SUV-urilor mici.

    Asa cum probabil te-ai fi asteptat, Volvo a fost incoronat regele anului 2017, dupa ce noul XC60 a primit cel mai bun punctaj al anului trecut, indiferent de categorie. Totodata, modelul suedezilor a castigat si titlul de cel mai sigur SUV mare.

    Probabil din cauza lipsei tractiunii integrale, specialialistii Euro NCAP au considerat ca noul Opel Crossland X este un Monovolum mic, chiar daca acesta se bate de la egal la egal cu Volkswagen T-Roc. Asadar, modelul nemtilor a fost clasificat ca atare si a reusit sa castige categoria "Monovolum mic".

    Marea surpriza din 2017 o reprezinta japonezii de la Subaru, cu al lor Impreza. Cea de-a cincea generatie prezentata in urma cu doi ani la New York a fost desemnata cea mai sigura masina la categoria "Masini mici de familie".

    Vizualizari: 3472