rss

Solid, functional si autentic - Vision 7S ilustreaza valorile centrale ale noului limbaj de design Skoda Modern&Solid

  1. 01/10/2023
    Vezi toate fotografiile (1)

    La evenimentul Volkswagen Group Media Night din Munchen, marcile Grupului si-au prezentat fiecare abordarea curenta asupra designului, sub forma elementelor esentiale de design ale ADN-ului respectivei marci. Skoda Auto si-a etalat astfel viitorul limbaj de design al marcii, cu denumirea Modern&Solid, sub forma studiului Vision 7S.
    Limbajul de design Modern&Solid introdus de Skoda Auto pentru automobilele sale cladeste pe valorile Solid, Functional si Autentic, pe care marca le aplica pentru design, in concordanta perfecta cu valorile Skoda. Acum, marca isi orienteaza modelele viitoare spre un nou tip de clienti, denumiti "Exploratorii contemporani", care se disting prin curiozitate si cauta noi experiente. Fiind pasionati de sport si de activitatile in aer liber, ei apreciaza designul robust, precum si spatiul generos si caracterul functional al modelelor Skoda viitoare. Primul reprezentant al conceptului de design Modern&Solid este prototipul Skoda Vision 7S, ce ofera un interior spatios, cu comenzi ergonomice si spatiu pentru pana la 7 persoane. Interfata intuitiva HMI (Human Machine Interface) ofera spre alegere modul Drive sau modul Relax. Atrag atentia, de asemenea, materialele sustenabile utilizate la interior, precum si noul design unic al volanului, ce poarta noul inscris Skoda.
    Klaus Zellmer, CEO Skoda Auto, a declarat: "Modern&Solid este limbajul nostru de design pe care l-am conceput pentru era mobilitatii electrice. Am combinat in acest concept elemente traditionale de design ale marcii Skoda, cu noi abordari de design, pentru a arata clar directia viitorului marcii. Designul exterior minimalist si functional transmite sentimentul de siguranta si forta. Iar caracteristicile aerodinamice excelente optimizeaza eficienta viitoarelor noastre modele electrice, economisind energie si asigurand autonomii mai mari."
    Oliver Stefani, Directorul departamentului de Design al marcii SKODA, a explicat: "Noul nostru limbaj de design Modern&Solid pe care l-am introdus odata cu prototipul Vision 7S reprezinta urmatorul nivel al modernitatii. Functiile smart si caracterul practic se gasesc in perfect echilibru cu noul design atractiv si cu sustenabilitatea pe care punem mare pret. Orientandu-ne chiar si mai mult spre nevoile clientilor nostri si facand uz de toate avantajele oferite de mobilitatea electrica, in completarea spatiului generos, specific automobilelor Skoda, am adaugat la Vision 7S comenzi intuitive, ca de pilda noua interfata HMI si modurile inovatoare Drive si Relax."
    Valorile conceptului Modern&Solid 
    Cele trei valori distinctive de design arata ca limbajul Skoda de design viitor este solid, functional si autentic, oferind siguranta, confort, functionalitate avansata si un spatiu generos, ce este vizibil nemijlocit, deja de la exterior. Noul limbaj de design Modern&Solid este sustinut si de noul concept de corporate design introdus recent de Skoda.
    Design robust, spatiu generos si materiale sustenabile
    Modelele Skoda din era Modern&Solid vor combina un design robust, distinctiv, cu un interior aerisit si linii deosebit de aerodinamice. In partea din fata, bine-cunoscuta grila Skoda de la radiator este inlocuita cu asa-numitul Tech-Deck Face, ce are o forma mai putin inalta si mai lata. Lamelele grilei au fost inlocuite cu sticla inchisa la culoare, in spatele careia sunt ascunsi senzorii automobilului. Noul inscris inlocuieste emblema pe capota motorului. La interior si exterior au fost folosite materiale sustenabile si durabile, ce sunt partial realizate din materii prime vegetale. Habitaclul atrage atentia cu designul sau modern si minimalist, precum si cu senzatia de protectie pe care o genereaza. Suprafetele interactive inteligente si iluminarea inteligenta genereaza o ambianta inedita la interior. Sistemul HMI cu operare facila si intuitiva simplifica si mai mult utilizarea autoturismului. Camera video de la bord ajuta parintii sa tina in permanenta sub observatie copiii asezati pe locurile din spate.
    Skoda Vision 7S este primul model ce etaleaza noul limbaj de design Modern&Solid
    Prototipul Modern&Solid este un SUV 100% electric, ce ofera spatiu generos pentru 7 persoane, precum si un scaun inovator pentru copii, instalat cu spatele spre directia de mers a autoturismului, pe consola centrala a celui de-al doilea rand de scaune. Automobilul dispune, de asemenea, de numeroase noi solutii Simply Clever, precum si de o baterie de 89 kWh, ce permite autonomii de peste 600 de kilometri conform normelor ciclului WLTP. Designul frontal este marcat de asa-numitul Tech-Deck Face si de farurile suple, dispuse pe doua randuri orizontale. Acestea extind designul farurilor cu "patru ochi", desenand forma literei T, ce este reflectata si de blocurile optice din spate. Pentru capota motorului, care, asemeni capotei portbagajului, atrage atentia cu designul sau pronuntat sculptural, designerii au inlocuit sigla Skoda cu inscrisul "Skoda". Vazuta din profil, linia Tornado ridicata si "umerii" musculosi separa partea superioara cu geamuri a caroseriei, de partea sa inferioara, robusta, la care atrag atentia si pasajele mari si angulare ale rotilor. Linia coborata  si aerodinamica a plafonului coboara lin spre spate, incheindu-se cu un eleron sculptural. Interiorul este dominat de materiale sustenabile si durabile. Se face remarcat, de asemenea, noul volan cu doua spite si cu inscrisul Skoda asezat in pozitie centrala, precum si ecranul central de infotainment, de 14,6 inchi. Cand persona a de la volan comuta configuratia interiorului din modul Drive in modul Relax, ecranul se roteste din pozitia verticala, in cea orizontala, iar volanul si panoul de instrumente gliseaza spre bord. De asemenea, scaunele din fata se rotesc spre interior si se lasa pe spate. Controlul automobilului si al functiilor de infotainment este simplificat de cele trei ceasuri digitale smart de sub display-ul central si de panourile interactive ale portierelor.

    Vizualizari: 788