rss

Skoda va prezenta 5 modele noi in urmatorii trei ani

  1. 23/09/2008
  2. Tags: Skoda, Superb, Yeti
    Vezi toate fotografiile (1)


    Odinioara “cenusareasa” grupului VAG, Skoda, incet-incet, a crescut, diversificandu-si gama de modele si obtinand rezultate spectaculoase, atat in ceea ce priveste vanzarile, cat si fiabilitatea.

    In 2007, cehii au vandut 630.000 de exemplare in toata lumea, iar anul acesta (comparativ cu primele opt luni din 2007) au realizat deja o creste de 18%, in conditiile in care majoritatea producatorilor anunta scaderi masive.

    E si normal ca Skoda are planuri mari pentru anii urmatori, vrand sa prezinte cinci modele noi pana in 2011.

    Primul va fi Yeti, care va ajunge in showroom-uri in toamna lui 2009, dupa ce, in prealabil, va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva.
    Se pare ca atuul principal va fi pretul, caci inginerii marcii au folosit multe componente de Polo si Golf, fata de cele de origine Tiguan, care ar fi fost mult prea scumpe. Astfel, chiar daca nu va fi ultimul racnet in materile de tehnologie, Yeti ne va aduce aminte ca Skoda, totusi, a pornit ca o marca de buget.

    Tot in 2009 va fi introdus un sedan pe piata chinezeasca, construit pe platforma lui Jetta, dar a carui nume nu este cunoscut deocamdata.

    Acesta va fi urmat in 2010 de un monovolum, dar si de versiunea combi a lui Superb.
    Ca o paranteza, sa remarcam ca peste doi ani va sosi si varianta RS a lui Fabia.

    2011 va fi anul in care va sosi fratele lui Volkswagen Up!, care se anunta la fel de economic, dar mult mai ieftin decat modelul german.

    Ramane de vazut daca succesul Skoda va fi unul de durata, dar e clar ca producatorul din Mlada Boleslav va miza in viitor pe pietele sensibile la pret.
    Vizualizari: 1301