rss

Skoda a publicat prima schita cu interiorul noului Scala. Hatchback-ul este un rival pentru Golf

  1. 07/11/2018
  2. Tags: interior skoda scala, noua skoda scala, Skoda, skoda scala
    Vezi toate fotografiile (1)

    Constructorul din Mlada Boleslav a anuntat in urma cu o luna renunta la modelul Rapid Spaceback si ca locul sau va fi luat de un nou model botezat Scala. Este vorba despre un hatchback gandit ca un rival pentru Volkswagen Golf.

    Acesta va prelua numeroase elemente de design de la conceptul Vision RS prezentat la inceputul lunii octombrie la Paris, iar primele prototipuri au fost deja surprinse in teste acoperite de camuflaj.

    Deocamdata stim doar ca Scala va fi disponibila optional cu stopuri full-LED dar si ca acesta este primul model Skoda cu indicator dinamic pentru stopuri.

    Cehii au publicat acum o schita care ne da cateva indicii despre cum va arata interiorul hatchback-ului. Se poate observa un panou de instrumente complet nou pentru un model de serie dezvoltat de Skoda cu sistem de infotainment cu display touchscreen de 9.2 inch si un instrumentar de bord digital Virtual Cockpit, disponinibil insa doar optional.

    Pasagerii vor avea 73 de milimetri spatiu pentru cap (cei din fata), 1.425 de mm pentru cot si 982 de milimetri pentru cap. Aceste ultime valori sunt valabile pentru ocupantii locurilor din spate.

    Gama de motorizari a noii Skoda Scala va fi compusa din 5 propulsoare: trei pe benzina cu maxim 150 de cai putere, un diesel de 1.6 litri si 115 cai  si incepand cu finalul anului viitor clientii vor putea opta si pentru o versiune cu gaz natural comprimat (CNG).

    Toate motorizarile au injectie directa, tehnologie Start-Stop, sistem de recuperare a energiei la franare si respecta standardul de emisii Euro6d-Temp.

    Pe langa toate acestea, hatchback-ul Scala vine cu un pachet generos de echipamente de ultima generatie. Lane Assist si Front Assist sunt oferite in standard iar Rear Traffic Alert, Adaptive Cruise Control, Park Assist, Crew Protect Assist si Multi-Collision Brake sunt incluse pe lista de optionale.

    Producatorul ceh de automobile lanseaza noul Scala pe 6 decembrie la Tel Aviv.

    Vizualizari: 2745